Subtoppers Sliedrecht en Huizen aan elkaar gewaagd

28 november 2021 om 09:25 Voetbal

SLIEDRECHT Twee titelkandidaten voor promotie, SV Huizen en Sliedrecht, kruisten zaterdag 27 november de degens op sportpark De Lockhorst. De nummers 2 en 3 van de ranglijst moesten winnen om bij koploper De Zuidvogels in het spoor te blijven.

door Joop Hartog

Vooraf was het al spannend of de wedstrijd wel door zou gaan toen scheidsrechter Collé tijdens de warming-up geblesseerd raakte. Omdat een vervanger moest worden gezocht kon een uur later dan gepland onder leiding van scheidsrechter Aron Hoogerwaard worden afgetrapt.

SNEL REPAREREN Direct nadat Justin Beemsterboer een 100% scoringskans miste, wisten de gasten wel doel te treffen, toen in de zevende minuut uit een scrimmage Timo Vos hard kon binnen schieten (0-1). Sliedrecht kon deze achterstand snel repareren, toen Luciano van Harlingen alleen naar het doel soleerde en foutloos afrondde (1-1). Maar SV Huizen beschikt over een prima elftal, dat in elke linie goede spelers heeft en na 20 minuten was opnieuw Timo Vos succesvol, toen zijn gekraakte schot over keeper Donatz binnenzeilde (1-2).

VERDIENDE GELIJKMAKER Sliedrecht startte de tweede helft met twee verse wissels, maar moest toch eerst nog even zoeken naar de juiste speelwijze. Uiteindelijk leverde Sliedrecht een prima laatste halfuur af, waarbij de verdiende gelijkmaker een kwartier voor tijd werd binnengekopt door Chris Boom. Een zwaar bevochten gelijkspel, waar trainer v.d. Steen achteraf tevreden mee was.

WEDSTRIJD GAAT NIET DOOR De ingelaste competitiewedstrijd voor dinsdag 30 november tegen Montfoort SV’19 gaat wegens de nieuwe coronamaatregelen niet door. Of er komende zaterdag gespeeld wordt, is momenteel nog niet bekend.