Afbeelding
Albert Schweitzer ziekenhuis

Tatoeëren na borstreconstructie kan nu ook bij Albert Schweitzer

13 januari 2022 om 17:07 Zorg

SLIEDRECHT Patiënten die na borstkanker een borstreconstructie hebben ondergaan, kunnen voor het allerlaatste stukje in dit heftige proces nu ook in het Albert Schweitzer ziekenhuis terecht. Met het tatoeëren van de tepel en tepelhof maken de verpleegkundigen van de afdeling Plastische Chirurgie het plaatje letterlijk en figuurlijk weer compleet.

Tot voor kort moesten patiënten voor een tepeltatoeage worden verwezen naar een huidtherapeut. De verpleegkundigen van de afdeling Plastische Chirurgie wonnen vorig jaar de TopASz Award, voor de meest patiëntvriendelijke afdeling. Van het gewonnen geld schaften ze een tatoeëerapparaat aan en volgden ze de benodigde scholing. Nu kunnen ze het zelf. Iedereen die een borstreconstructie heeft gehad, komt in aanmerking voor een tatoeage, ook patiënten die hun reconstructie in een ander ziekenhuis hebben ondergaan.

Tussen de reconstructie en het tatoeëren moet minimaal drie maanden zitten, zodat de borst voldoende is genezen. De verpleegkundige tekent met een stift eerst de grootte, kleur en plaats van de tatoeage af. De huid wordt licht verdoofd en daarna wordt met naaldjes een huidvriendelijke pigmentvloeistof ingebracht. Patiënten mogen na de behandeling gewoon naar huis. Soms is het nodig de behandeling in meerdere keren te doen, om zo precies de juiste kleur te krijgen.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie