Schoten totaal: 8-11
Schoten op doel: 5-7

GEEL Danny den Haan, Robert Zwakhals, Niels Nomen (allen Hardinxveld), Arjan Hakkert en Kevin van Burk (beide Tricht)

ROOD -

H'VELD-G'DAM Het begint wellicht een ietwat eentonig verhaal te worden, maar voor de negende keer op rij is het Hardinxveld zaterdagmiddag niet gelukt om een overwinning te noteren aan de eigen Sluisweg. Ditmaal was Tricht na negentig minuten met 2-3 te sterk voor de formatie van coach Arjan de Vries.

Door Mike Rijnders
t @MikeRijnders

Nog altijd zonder een handvol vaste krachten moest Hardinxveld zaterdagmiddag aan de Sluisweg aantreden tegen Tricht. Over het treffen in Tricht van november is voldoende gezegd en geschreven, waardoor deze wedstrijd automatisch een extra lading met zich mee kreeg naast het sportieve aspect. In meerdere opzichten dus een zeer belangrijke wedstrijd, zo niet de laatste kans voor de thuisclub om nog aansluiting te vinden bij de ploegen die zich net boven Hardinxveld bevinden op de ranglijst. Tricht was voorafgaand aan deze wedstrijd één van de weinige ploegen die Hardinxveld nog enigszins in het vizier had.

Een dramatisch eerste kwartier werd Hardinxveld zaterdagmiddag direct fataal. De complete verdediging, inclusief doelman Koning, tastte mis bij een hoekschop van de bezoekers. Het was Rick van Gameren die het laatste zetje kon geven om de gasten aan een vroege voorsprong te helpen (0-1). Alsof dat niet genoeg was, kon ook de tweede Trichtse goal als enigszins ongelukkig worden omschreven. Een afzwaaier van captain Rene van Soelen eindigde onbedoeld in de bovenhoek achter Marc Koning (0-2). In de eerste helft was het verzet van Hardinxveld overigens zeer pover en werd de enige doelkans van de thuisclub zelfs nog gepromoveerd tot doelpunt. Met een schitterende vrije trap van circa twintig meter noteerde Robin de Kok de aansluitingstreffer (1-2) voor Hardinxveld halverwege de eerste helft. Hardinxveld leek hierna iets beter in het spel te komen, maar de prachtige 1-3 van wederom Van Soelen was vlak voor rust een enorme domper voor de thuisclub.

In de rust bleek dat doelman Marc Koning niet verder kon nadat hij in de eerste helft een knie kopte van een tegenstander. Dit had het debuut tot gevolg van de jeugdige doelman Carlo Kros, die voor het eerst zijn opwachting mocht maken in de hoofdmacht. Dit deed Kros overigens prima, waarbij hij in de tweede helft zelfs zijn doel schoon hield. Ook Johan Woltman stond de tweede helft aan de aftrap; hij verving de ietwat ongelukkig spelende Aron Eijkelboom. Met de snelle Woltman meldde Hardinxveld zich in de tweede helft wel direct en veelvuldig op de Trichtse helft, waarbij de bezoekers nauwelijks meer van de eigen helft af kwamen. Na enkele kleine kansen raakte Woltman eerst de paal, maar enkele minuten later schoot hij alsnog raak (2-3) na een prima aanval en assist van Niels Nomen. Hardinxveld drong nadrukkelijk aan, maar kreeg tot aan de blessuretijd slechts kleine mogelijkheden. Danny van den Bout was in de absolute slotfase nog het dichtst bij de verdiende gelijkmaker, echter werd zijn kopbal door een verdediger ternauwernood van de doellijn gehaald.
Zo bleef het bij 2-3 voor de gasten, tot grote teleurstelling van De Vries, die er na afloop verslagen bij stond. ,,Op basis van de tweede helft verdienden we echt meer dan dit, dat maakt het zo ongelooflijk zuur. Die jongens hebben keihard geknokt en ik kan ze niets kwalijk nemen. Het is wachten op een resultaat, dat roep ik al weken. We moeten realistisch zijn; ondanks dat er nog tien wedstrijden te spelen zijn is het na deze wedstrijd wel duidelijk dat rechtstreekse handhaving uit zicht is", verzuchtte De Vries. Zaterdag 31 maart speelt Hardinxveld om 14:30 uur op bezoek bij koploper Almkerk.

WIST U DAT
*Hardinxveld-spits Richard Zwakhals na de wedstrijd in en tegen Tricht (in november) werd geschorst voor zes wedstrijden. Uitgerekend tegen Tricht mocht Zwakhals afgelopen zaterdag voor het eerst weer aantreden na zijn schorsing.
*Hardinxveld en Tricht doorgaans zorgen voor zeer doelpuntrijke wedstrijden. De laatste vijf ontmoetingen aan de Sluisweg leverden maar liefst 26 doelpunten op, gemiddeld iets meer dan vijf goals per wedstrijd.

OPSTELLING
Hardinxveld: Marc Koning 6 (45' Carlo Kros 6,5), Lars van der Rest 6, Robert Zwakhals 6, Danny den Haan 5,5 (65' Niels Nomen), Jos Laurs 6, Aron van Andel 6, Aron Eijkelboom 5 (45' Johan Woltman 7), Robin de Kok 7, Richard Zwakhals 6,5, Michael Visser 6, Danny van den Bout 5.