[p] Voorpagina

27 maart 2018 om 15:47

De meeste bewoners gaven tijdens een bijeenkomst aan vooral het vrachtverkeer hinderlijk te vinden. Ze stelden voor om vrachtwagens voortaan via industrieterrein Nieuweweg en de Sluisweg te laten rijden.

De gemeente heeft door die optie nu een streep gezet. De Sluisweg is namelijk te smal voor vrachtwagens om elkaar te kunnen passeren, concludeert het college. ,,Een ander aspect is dat aan de Sluisweg veel sportvoorzieningen zijn gelegen, die onder meer worden bezocht door kinderen die hier op de fiets naar toe gaan'', schrijft de gemeente. Ook uit veiligheidsoverwegingen is de Sluisweg geen goed alternatief.

Tijdens de bewonersbijeenkomst zijn ook andere omleidingsroutes besproken. Eén daarvan is om vrachtwagens via het industrieterrein door het nieuw te ontwikkelen woongebied Middenwetering te laten rijden. Dat is het groengebied tussen het industrieterrein en de Parallelweg. De gemeente ziet hierin ,,een definitieve oplossing'' en zal deze optie verder onderzoeken. ,,Uit de contacten met de bewoners merken wij wel dat het draagvlak voor een dergelijke permanente oplossing groeit.'' Voor de zomer hoopt het college hierover meer duidelijkheid te geven.

Het college reageerde op vragen die de CDA-fractie had gesteld. Die wilde tevens weten of de gemeente bij wijze van proef de snelheid op de Nieuweweg wil verlagen. Het college laat weten dat een verkeersbesluit wordt voorbereid waarin de maximumsnelheid voor de Nieuweweg-Noord naar 30 kilometer per uur wordt verlaagd. ,,Dit doen wij vooruitlopend op een definitieve oplossing waarbij een route buiten het tracé van de Nieuweweg komt te liggen. Hiervoor hebben wij geen pilot nodig.''