Miranda is trots op haar salon, die is voorzien van een compleet nieuwe uitstraling.
Miranda is trots op haar salon, die is voorzien van een compleet nieuwe uitstraling. Ria Scholten

Metamorfose voor de Dorpskapsalon

5 april 2018 om 12:12

Maak kennis met de haartrends van deze zomer

H'VELD-G'DAM Dorpskapsalon Miranda aan de Damstraat 60 bestaat al weer zeven jaar. ,,Tijd voor een flinke opknapbeurt", vond eigenaresse Miranda van der Klooster. Zij heeft eer van haar werk. De gestreepte wandbekleding is vervangen door een steenmotief. De nieuwe, groot formaat spiegels geven aan de salon een ruimere uitstraling. Nieuw meubilair en een fraaie ronde balie maken het plaatje compleet.

Door Ria Scholten

Tussen alle werkzaamheden door heeft Miranda nog tijd gevonden om kennis te nemen van de nieuwste voorjaarstrends voor dames en heren. ,,Een goede coupe is de basis voor een geslaagde look. Daarom volg ik de nieuwste trends op de voet", laat zij weten. ,,Om mijn kennis up-to-date te houden bezoek ik tweemaal per jaar een vaktechnisch event voor de kappersbranche. Dit biedt mij de mogelijkheid om kennis te maken met de hipste trendkapsel. Dit gaat vergezeld van een gedegen vaktechnische uitleg. De haarmode lijn voorjaar/zomer van de gezamenlijke Nederlandse kappers heeft de veelzeggende naam Trigger gekregen. Voor de dames zien we veel ultrakorte kapsels, maar ook verschillende langere lengtes."

Miranda runt haar kapsalon nog steeds met heel veel plezier. ,,Verschillende klanten komen al vanaf het prille begin in de salon en dat schept een band", vertelt zij. ,,Ik heb er indertijd voor gekozen om schappelijke prijzen te rekenen en van die formule ben ik niet afgeweken. Dames en heren betalen voor een knipbeurt, inclusief versteviging of gel, een bedrag van 17,50 euro. ,,Voor het knippen van kinderen tot 12 jaar breng ik 14,95 euro in rekening. Dames kunnen bij mij terecht voor een klassieke coupe, die desgewenst kan worden gecombineerd met een permanent. Wie in is voor een trendy kapsel in combinatie met een leuk kleurtje, is bij mij eveneens aan het juiste adres. Ook een bruids- of feestkapsel en verschillende soorten vlechten verzorg ik met veel plezier. In de salon maak ik tot mijn volle tevredenheid gebruik van de verzorgings- en stylingproducten van het merk Kis, dat wordt gekenmerkt door een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding."

Bij Dorpskapsalon Miranda wordt op afspraak gewerkt. Vaste klanten, die door omstandigheden niet naar de salon kunnen komen, komen in aanmerking voor een behandeling aan huis. De kapsalon is op werkdagen geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. ,,Bij veel mensen komen deze tijdstippen niet uit omdat zij dan aan het werk zijn. Ook hen wil ik de gelegenheid geven om een bezoekje aan mijn kapsalon te brengen", vertelt Miranda. ,,Daarom ben ik op maandag, woensdag en vrijdag ook 's avonds geopend. Klanten zijn dan welkom tussen 19.00 en 21.00 uur."

,,Ik vind het leuk om mijn klanten op de hoogte te houden van de nieuwste trends op het gebied van haarmode. Hiervoor verwijs ik graag naar mijn Facebookpagina. Op de website www.dorpskapsalon.nl is eveneens de nodige informatie te vinden. De kapsalon is telefonisch bereikbaar via 0184-630884.