Afbeelding
Ria Scholten

Gezicht van de Zaak

3 april 2018 om 15:22

Nadine (28) en Christian (23) Zwets

H'VELD-G'DAM ,,Mijn vader Cees werkte al sinds 1985 in de bedrijfsvloerenbranche", vertelt Nadine. ,,Ik heb hem in 2009 voorgesteld om samen een eigen bedrijf, gespecialiseerd in alle soorten betonvloeren, op te starten. Op 28 december van hetzelfde jaar hebben wij samen Zwets Industrievloeren opgericht. Vijf jaar geleden is Christian in de zaak gekomen."

Inmiddels zijn broer en zus de eigenaren van het bedrijf. Zij wisten waar zij aan begonnen. ,,Het is geen baan van 8 tot 5, maar het werk vraagt 24 uur per dag onze aandacht", vertellen zij. ,,Dit is ons met de paplepel ingegoten. Onze vader Cees heeft een stap terug gedaan en vervult nog een adviserende rol."

,,We zijn gestart in Meerkerk", blikt Nadine terug. ,,Eind 2015 zijn we verhuisd naar ons mooie pand aan de Wiedhaak 13 in Hardinxveld-Giessendam. ,,Wij houden ons bezig met het vervaardigen van allerlei betonvloeren in de Utiliteits-Industrie en Civiele bouw, die geheel naar wens van de opdrachtgever worden afgewerkt. Het is specialistisch werk, want beton kan op heel veel verschillende manieren worden samengesteld. Voor de perfecte vloer heb je beton van hoogwaardige kwaliteit nodig. Wij bereiken dit samen met onze vaste leveranciers."

,,Onze medewerkers starten 's morgen met het storten van het beton dat vervolgens wordt gladgestreken", vult Christian aan. ,,Vier tot vijf uur later komt de eerste vlinderploeg de vloer open schuren. Vervolgens wordt er in verschillende stappen net zo lang gevlinderd tot er een mooi, egaal oppervlak is ontstaan en de vloer gereed is. We hebben het hier niet over een proces dat in een paar uurtjes is afgerond. De afwerking varieert van een ruwe betonvloer tot een fraaie, spiegelgladde monoliet vloer. De toepassingen zijn legio en variƫren van een terras tot een bedrijfshal en van parkeergarage tot brugdek. Onze grootste opdracht vorig jaar was een parkeergaragevloer in Roermond voor het Designer Outlet Center van 85.000 vierkante meter."

,,Wij werken in het gebied van Zwolle tot Maastricht en vanaf de Noordzeekust tot Nijmegen. Ons team bestaat uit 25 vakmensen, die heel goed op elkaar zijn ingespeeld. Zelf zijn we nauw bij het werk betrokken.

Zie onze Facebookpagina en website www.zwetsindustrievloeren.nl."