Jos Laurs houdt Menno Beusekamp (Heukelum) van de bal af.
Jos Laurs houdt Menno Beusekamp (Heukelum) van de bal af. Richard van Hoek Fotografie

Puntloos Pasen voor Hardinxveld

3 april 2018 om 14:41

Hardinxveld – Heukelum 0-4

08 Marvin de Jong 0-1
67 Benjamin Meijdam 0-2
68 Benjamin Meijdam 0-3
87 Benjamin Meijdam 0-4

STATISTIEKEN

Schoten totaal: 7-12
Schoten op doel: 5-7

GEEL Lars van der Rest, Richard Zwakhals, Danny van den Bout, Thomas Rozeboom Bos (allen Hardinxveld), Marvin de Jong en Rico de Ridder (beide Heukelum)


ROOD -


H'VELD-G'DAM Het Paasweekend heeft voor Hardinxveld geen windeieren gelegd. Zaterdag verweerde de ploeg van Arjan de Vries zich nog kranig in en tegen koploper Almkerk, maar zag door een rake vrije trap de thuisclub vlak voor tijd alsnog de volle buit behalen (1-0). Tegen een zeer effectief Heukelum ging Hardinxveld maandagmiddag op eigen veld vervolgens fors onderuit (0-4), waardoor de Sluiswegbewoners exact nul (doel)punten overhouden aan het Paasweekend. Met nog acht wedstrijden te spelen lijkt nacompetitie al een feit en moet Hardinxveld hekkensluiter SVW nog van zich af zien te houden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Het gat is nu vier punten met de rode lantaarn, maar in de allerlaatste speelronde komt SVW nog op bezoek aan de Sluisweg.

Door Mike Rijnders
t @MikeRijnders


Terwijl de lijst met afwezigen alleen maar langer lijkt te worden, mag het drukke Paasprogramma een slechte timing genoemd worden voor Arjan de Vries. De oefenmeester moest daarom noodgedwongen 'in een andere vijver vissen' om zijn selectie rond te krijgen. Om deze reden maaktek maakte de jeugdige Robin de Boon zaterdag tegen Almkerk al zijn opwachting in de basiself, waarna De Boon ook tegen Heukelum aan mocht treden. Robin de Boon, overigens de zoon van Nivo Sparta-trainer Theo de Boon, klopte in beide wedstrijden nadrukkelijk aan de deur van het eerste elftal. De jonge verdediger maakte een prima indruk en hield zich knap staande tegen de lastige tegenstanders tijdens dit Paasweekend. De Boon zal de vaste krachten wellicht nog het vuur aan de schenen gaan leggen voor een basisplaats in het slot van deze competitie.

Tegen Heukelum liet Hardinxveld zich, niet voor het eerst dit seizoen, al vroeg in de wedstrijd verrassen door een vrije trap. Marvin de Jong draaide vanaf 30 meter een vrije trap richting het Hardinxveld-doel, welke aan iedereen voorbij ging. Ook doelman Koning zag de bal te laat, waardoor Hardinxveld ook in deze wedstrijd na acht minuten alweer achter de feiten aan liep (0-1). Dat Hardinxveld zaterdag tegen lijstaanvoerder Almkerk al met de krachten had gesmeten werd vervolgens snel duidelijk, want de ploeg van De Vries was aanvallend redelijk machteloos. Omdat ook Heukelum niet vol op de aanval speelde, zagen de toeschouwers een matige wedstrijd op een matig veld. Slechts in de laatste tien minuten moest Heukelum-doelman Van 't Pad nog even handelend optreden op pogingen van Danny van den Bout en Niels Nomen, maar de gasten haalden relatief probleemloos met een 0-1 voorsprong de rust.

In de tweede helft liep een zeer effectief Heukelum uiteindelijk uit naar een ruime 0-4 zege. Het grote verschil in scorend vermogen tussen de twee ploegen werd pijnlijk bloot gelegd door een scherpe Benjamin Meijdam van Heukelum. Met een loepzuivere hattrick bepaalde Meijdam in zijn eentje, enigszins geflatteerd, de eindstand op 0-4. Niels Nomen miste namens Hardinxveld overigens nog een strafschop. Na afloop realiseerde De Vries zich dat zijn ploeg vandaag geen aanspraak maakte op één of meer punten. ,,Wij hadden het totaal niet vandaag. De tactiek, zoals vooraf besproken, pakte niet uit zoals we wilden. Dit is niet lekker, maar we moeten nuchter blijven kijken naar de situatie. Wij moeten nu nog maar één ploeg in de gaten houden en dat is SVW, het is niet anders."

Zaterdag 7 april speelt Hardinxveld een thuiswedstrijd tegen Brederodes, van wie het vorig seizoen nog tweemaal wist te winnen. De aftrap aan de Sluisweg is zaterdagmiddag om 14:30 uur.

WIST U DAT
*Heukelum dankzij de zege op Hardinxveld nog in de race is voor de tweede periodetitel, waarin het na maandagmiddag nog twee inhaalwedstrijden tegoed heeft.


*Hardinxveld nu zes thuisnederlagen op rij heeft geleden. Als er zaterdag 7 april op eigen veld ook van Brederodes wordt verloren, evenaart de ploeg een negatief clubrecord in de tweede klasse.

OPSTELLING
Hardinxveld: Marc Koning 6, Lars van der Rest 5,5, Patrick Zwakhals 5, Robin de Boon 6,5, Jos Laurs 6, Johan Woltman 5,5 (45' Thomas Rozeboom Bos 6), Robin de Kok 6, Richard Zwakhals 6, Niels Nomen 6, Michael Visser 6 (66' Nick van der Woude), Danny van den Bout 6.

Man of the Match:
Benjamin Meijdam (Heukelum)