[p] Voorpagina

3 april 2018 om 17:21

Na afloop van zo'n periode kan de staat de vergunning veranderen, als bijvoorbeeld blijkt dat de visstand te sterk daalt. De staat wilde de vergunning ook veranderen, om de vangsten van de beroepsvissers en de sportvissers beter op elkaar af te stemmen. Maar de staat was net een dag te laat om dat te doen. Daardoor werd de vergunning automatisch verlengd door de Kamer voor de Binnenvisserij, die de verhuur van visrechten moet goedkeuren.

De beroepsvissers en de staat zijn niet blij met die automatische goedkeuring. De advocaat van Klop en de andere beroepsvissers vroegen de Kamer voor de binnenvisserij ook om de vergunning voor de sportvissers alsnog aan te passen. Maar de Kamer stelde dat dit volgens de wet niet kan. Dat standpunt werd door de rechtbank in Breda bevestigt.

De beroepsvissers zijn nu bij de Raad van State in hoger beroep gegaan om alsnog hun zin te krijgen. Ze vinden dat de Kamer voor de binnenvisserij ook naar hun belangen had moeten kijken.

De Raad doet binnen enkele maanden uitspraak.

Bewonersavond over duurzaamheid

H'VELD-G'DAM De gemeente verzorgt dinsdagavond 24 april een avond voor bewoners over duurzaamheid. Samen gaan de aanwezigen aan de slag met de vraag: Hoe maken we Hardinxveld-Giessendam duurzaam? Na afloop kunnen belangstellenden bij het Regionaal Energieloket en het Energiecollectief ZHZ terecht met persoonlijke vragen over bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen. De bewonersavond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur en vindt plaats in de Bouwcampus Bouw & Infra/Bouwmensen ZHZ, Houtschelf 10 in Hardinxveld-Giessendam. Aanmelden kan bij Wesley Kisters via wa.kisters@hardinxveld-giessendam.nl

Jaarlijkse uitvoering Shantykoor Ahoy

H'VELD-G'DAM Shantykoor Ahoy in Hardinxveld Giessendam houdt zaterdag 7 april haar jaarlijkse uitvoering in Partycentrum ´t Hart.

Het Arkels Visserskoor treedt tijdens deze uitvoering van Shantykoor Ahoy op als gastkoor. In de pauze wordt er een grote verloting gehouden met vele mooie prijzen en na afloop is er bal na met van Soest Entertainment. De zaal gaat open om 19.00 uur en om 19.45 uur vangt de uitvoering aan. Reserveringen van kaarten en verkoop van kaarten á € 7,50 per stuk is bij: P. van der Vliet aan de Geldersweer 15, 0184 617228; P. de Haas aan de Koningin Wilhelminalaan 144 A, 06 12354615.

Dagbesteding De Lange Wei ook op zaterdag open

H'VELD-G'DAM Vanaf april opent De Buiten Wei, de dagbestedingsruimte in De Lange Wei die elke doordeweekse dag is geopend, ook op zaterdag haar deuren. Net als op andere dagen worden wekelijks individuele activiteiten en groepsactiviteiten aangeboden.