Wedstrijdploeg post Hardinxveld-Giessendam
Wedstrijdploeg post Hardinxveld-Giessendam Brandweer Hardinxveld-Giessendam

Tweede plaats voor brandweer

10 april 2018 om 15:31

Ingewikkelde situatie op snelle en veilige manier meester

H'VELD-G'DAM Brandweer Hardinxveld-Giessendam heeft zaterdag 7 april deelgenomen aan de ABWC-vaardigheidstoets klasse TS-HD in Aarlanderveen. De ploeg werd tweede van de 10 ploegen die deelgenomen hebben. Op 26 mei nemen zij in West-Wieringen deel aan de volgende ronde.

Tijdens de vaardigheidstoets kregen de brandweerlieden te maken met een ingewikkelde situatie: een mestgasexplosie, een brandje en meerdere slachtoffers op het terrein van boer Erik. Aan de ploeg om dit incident op een veilige en snelle manier meester te worden. Het Hardinxveldse korps slaagde daar goed in, want zij verdienden met hun inzet de tweede plaats.

Na deze mooie afsluiting van de dag werd het brandweerkorps uit Hardinxveld-Giessendam op de terugweg op de A12 geconfronteerd met een ongeval tussen een vrachtauto en personenauto. Omdat dit incident net gebeurd was hebben de Hardinxvelders direct de incidentlocatie beveiligd, afgezet om aansluitend te kijken of zij hulp konden bieden. Gelukkig was er geen sprake van zichtbaar lichamelijk letsel. Voor de zekerheid is er nog wel een ambulance ter plaatse gekomen om de ouders en de aanwezige baby te controleren. De politie en Rijkswaterstaat heeft het incident later van de Hardinxveldse brandweerlieden overgenomen waardoor zij hun weg weer konden vervolgen.



Wedstrijdploeg post Hardinxveld-Giessendam