Robin de Kok is Dennis Kruyk (Brederodes) te snel af, maar Hardinxveld wist zaterdagmiddag wederom niet tot scoren te komen.
Robin de Kok is Dennis Kruyk (Brederodes) te snel af, maar Hardinxveld wist zaterdagmiddag wederom niet tot scoren te komen. Richard van Hoek Fotografie

Hardinxveld mist overtuiging

10 april 2018 om 13:18

Hardinxveld – Brederodes 0-2

50 Kevin Kroeze 0-1
53 Kevin Kroeze 0-2

STATISTIEKEN

Schoten totaal: 10-8
Schoten op doel: 6-3

GEEL -

ROOD -


H'VELD-G'DAM De zorgen aan de Sluisweg worden met de week groter. Voor de zevende keer op rij ging voor Hardinxveld afgelopen weekend een thuiswedstrijd verloren. Ditmaal stapte Brederodes met drie punten én zonder tegengoal het veld af aan de Sluisweg, na een 0-2 zege op Hardinxveld. Daarnaast zag de ploeg van Arjan de Vries concurrent SVW een punt dichterbij komen, waardoor de marge ineens nog maar drie punten is. De Vries: ,,Rechtstreekse degradatie zou een volslagen ramp zijn. Wij zullen zeker nog punten moeten gaan halen om dat te voorkomen."

Door Mike Rijnders

Onder het genot van de lentezon was de stemming op Sportpark Sluisweg zaterdagmiddag alles behalve slecht voorafgaand aan het treffen met Brederodes. De gasten uit Vianen boekten immers vorige week in en tegen Papendrecht pas de eerste zege in 2018. Bij Hardinxveld keerde Aron van Andel weer terug in de basisopstelling na een griepje en mocht Robin de Boon voor de derde keer in een week aantreden als centrale verdediger. Zo leek men bij de thuisclub te vertrouwen op een goede afloop, zo verraadde ook een prima openingsfase. De ploeg van De Vries zocht voorzichtig de aanval en speelde de bal rond op de helft van de gasten. Echter leidde dit slechts tot een handvol corners, waarbij Aron van Andel tot tweemaal toe op doel kon koppen. In beide gevallen was de doelman van Brederodes attent om relatief eenvoudig redding te brengen. Halverwege de eerste helft moest dezelfde doelman handelend optreden op een schot van Richard Zwakhals, waarna pogingen van Thomas Rozeboom Bos en Jos Laurs het doel misten. Kortom; in de eerste helft was er voor Hardinxveld weinig aan de hand, daar Brederodes niet tot één doelpoging kwam. Toch ontbrak bij Hardinxveld de overtuiging om doortastend en doeltreffend te zijn bij de schaarse mogelijkheden die het zelf creëerde, waardoor de brilstand bij rust werd bereikt.
Na de hervatting ontstond een onrustige openingsfase van het tweede bedrijf. Jos Laurs kwam ongelukkig ten val, waarbij hij een vervelende sleutelbeen blessure heeft opgelopen. Het lijkt dan ook einde seizoen voor Laurs. De Vries moest hierdoor noodgedwongen de nauwelijks fitte captain Vincent van Lopik inbrengen. Niet voor het eerst dit seizoen besliste de tegenstander vervolgens in enkele minuten tijd de wedstrijd, met wat hulp van de thuisclub. De tweede helft was nog geen vijf minuten onderweg toen Kevin Kroeze ongehinderd kon binnenkoppen uit een standaard situatie (0-1), waarna dezelfde Kroeze de marge drie minuten later verdubbelde. Uitgerekend Robin de Boon tastte volledig mis bij een hoge bal, waarna Kroeze de vrije doorgang kreeg richting Marc Koning. Kroeze bleef ijzig kalm, omspeelde doelman Koning en schoof de 0-2 rustig in het lege doel. In het restant van de tweede helft leek Hardinxveld het nog niet op te willen geven. De Vries bracht met Michael Visser nog een extra aanvaller in, maar ook hij kon het verschil niet maken. Pogingen van Thomas Rozeboom Bos waren er nog wel, maar ook deze waren niet overtuigend genoeg voor een aansluitingstreffer. Zo speelde Brederodes de wedstrijd, tegen een redelijk machteloos Hardinxveld, rustig uit en mocht het met deze 0-2 overwinning wederom drie punten bijschrijven. De gasten uit Vianen lijken zichzelf hiermee veilig te hebben gespeeld in 2F.
De zorgen bij de toeschouwers langs de lijn namen zaterdagmiddag verder toe, zo merkte ook De Vries. ,,Ik begrijp dat heel goed. Logisch en terecht dat mensen zich zorgen maken, want dat doe ik ook. Toch hebben die jongens juist nu steun nodig. Ik hoop dat het publiek achter de ploeg blijft staan, ook als wij ons via de nacompetitie moeten gaan handhaven. Wij hebben vorig seizoen al laten zien dat wij kunnen en zullen knokken tot het laatste moment", sprak De Vries. Zaterdag 14 april speelt Hardinxveld een uitwedstrijd tegen Drechtstreek, als om 14:30 uur wordt afgetrapt op Sportpark Oostpolder in Papendrecht.

WIST U DAT
*Hardinxveld zaterdagmiddag een negatief clubrecord evenaarde. Niet eerder verloor het zeven thuiswedstrijden op rij in de tweede klasse.
*Hardinxveld in 2018 pas negen keer tot scoren kwam. Alleen Meerkerk vond dit jaar minder vaak het net (7 keer) in 2F. Echter wist Meerkerk, in tegenstelling tot Hardinxveld, wel zes punten te verzamelen na de jaarwisseling.

OPSTELLING
Hardinxveld: Marc Koning 6, Lars van der Rest 5, Robert Zwakhals 5,5 (75' Michael Visser), Robin de Boon 6, Jos Laurs 6 (50' Vincent van Lopik), Aron van Andel 6, Robin de Kok 6, Richard Zwakhals 6, Thomas Rozeboom Bos 6, Niels Nomen 6, Danny van den Bout 6.

Man of the Match:
Kevin Kroeze (Brederodes)