Brocantemarkt in Graanbuurt Giessenburg

10 april 2018 om 13:08

GIESSENBURG In de Graanbuurt in Giessenburg wordt op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 april de 'Brocante aan de Giessen' gehouden. Deze jaarlijks terugkerende antiek- en curiosamarkt heeft een enorme aantrekkingskracht op het publiek.

,,Drie dagen achtereen kunnen de bezoekers lekker slenteren door onze historische Graanbuurt, om – als het een beetje wil – te stuiten op die ene gelukstreffer. Er is van alles: stijlvol en landelijk, stoer en industrieel, victoriaans en shabby chic. De ware brocantejagers staan op donderdagochtend al vroeg in de startblokken," lacht Leida Boer, samen met haar man Jan de drijvende kracht achter de organisatie. ,,Veertig brocanteurs uit het hele land, die op hun beurt weer reizen naar Frankrijk, België en Engeland, brengen hun mooiste vondsten naar de Graanbuurt. Daar ben ik wel trots op. We hebben een goede naam onder de antiek- en curiosahandelaren, ze komen graag. Voor de bezoekers is het mede daardoor echt genieten, weten we uit reacties van voorgaande jaren."

In de hele Graanbuurt heerst een vrolijke 'joie de vivre'-sfeer als op een bruisende Franse markt, met op verschillende plekken aangename terrassen om de aankopen nog eens op het gemak te bewonderen. De twee lunchrooms hebben extra veel lekkers in huis en er staan een frietkraam en een stalletje met heerlijk banket.

,,Mensen ervaren hun bezoek als een avontuur," vertelt Leida. ,,Achter elke gevel valt iets bijzonders te ontdekken. Iedere ondernemer geeft daar zijn en haar eigen invulling aan.