[p] Voorpagina

10 april 2018 om 15:57

Kraaijeveld komt in een college met de lokale partijen Stadsbelang en Democraten Gorinchem en met het CDA.

Naar verwachting wordt het college in mei geïnstalleerd. Voor welke portefeuille Kraaijeveld verantwoordelijk wordt is nog niet bekend. De kandidaat-wethouder laat weten dat hij met zijn werk en als raadslid zich bezig heeft gehouden met het sociaal domein, duurzaamheid en regionale samenwerking. Zijn beleidsdomein zal vermoedelijk in het verlengde daarvan liggen. Kraaijeveld werkt bij de Drechtsteden. Die baan zegt hij op om fulltime in Gorinchem aan de slag te gaan.

Van boerenland naar waterland

GIESSENBURG Op donderdag 19 april wordt er door de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen een lezing gehouden over natuurontwikkeling in de Biesbosch. Heer van der Neut gaat vertellen over de enorme veranderingen die zich in de afgelopen twintig jaar in dit gebied hebben voorgedaan. De avond wordt gehouden in De Til in Giessenburg en begint om 20.00 uur.

Uitreiking eerste boekje Helsluis

H'VELD-G'DAM Woensdag 11 april wordt om 14.00 in het HIC, Peulenstraat 243, het eerste exemplaar van dit jeugdboekje over de Merwederazzia overhandigd aan een oud-Merwedegijzelaar. De schrijfster, Judith Brinkman een van de nabestaande heeft dit boekje voor de basisschool jeugd geschreven om hen een beeld te geven wat er aan de razzia vooraf is gegaan, over vrijheid in het algemeen en in oorlogstijd.

Benefietconcert PCD

GORINCHEM Het Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg (PCD) in Oosterbeek bestaat 25 jaar. Zij viert dat met een concert op zaterdag 24 april in de Grote Kerk in Gorinchem. Aanvang: 19.30 uur. Het concert wordt gegeven door Chr. Gem. Drechtstedenkoor 'Praise HimM' uit Dordrecht en Chr. Gem. Zangvereniging 'Looft den heer' uit Notter. Medewerking verlenen Marjolein de Wit- fluit, Martin Zonnenberg- piano en Ronald IJmker orgel. Het geheel staat onder leiding van Jan Quintus Zwart. Er wordt een collecte gehouden.

Bewonersavond over duurzaamheid

H'VELD-G'DAM De gemeente verzorgt dinsdagavond 24 april een avond voor bewoners over duurzaamheid. Samen gaan de aanwezigen aan de slag met de vraag: Hoe maken we Hardinxveld-Giessendam duurzaam? Na afloop kunnen belangstellenden bij het Regionaal Energieloket en het Energiecollectief ZHZ terecht met persoonlijke vragen over bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen. De bewonersavond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur en vindt plaats in de Bouwcampus, Houtschelf 10 i. Aanmelden via wa.kisters@hardinxveld-giessendam.nl