River Trotters verslaat Rotterdamse studenten

16 april 2018 om 16:43

H'VELD-G'DAM Na de blamage van voorgaand weekend hadden de mannen van River Trotters wat recht te zetten tegen de studentenploeg uit Rotterdam. De opdracht voor de Hardinxvelders is duidelijk een mooie wedstrijd laten zien voor het publiek, en de winst pakken in deze een na laatste competitie wedstrijd.

In een goed gevulde sporthal de Wielewaal start River Trotters met een driepunter van Nick van der Werf de aanleiding voor een 1e kwart waarin veel gescoord gaat worden door beide ploegen. Baros scoort via Viktor Kos punten en aan de zijde van River Trotters zijn het vooral Gillian Boldewijn en Chris den Boer die het scoren voor hun rekening nemen.

In het eerste kwart konden de Rotterdammers nog aanhaken met een uitslag van 25-21. Maar in het 2de kwart lukt het de Hardinxvelders om afstand te nemen aan de hand van Nick en Ferdinald die met allebei 6 punten een aandeel hebben in de ruststand van 48-35.

In de tweede helft is het wedstrijdbeeld meer van hetzelfde. Baros is niet bij machte om meer dan wat speldenprikjes uit te delen. Als dan ook nog de nummer 11 het veld moet verlaten vanwege zijn 2de onsportieve fout is het pleit geslecht en blijft River Trotters de wedstrijd uitspelen, de minuten worden verdeeld en Leron Esajas brengt met lay-ups en vrije worpen de eindstand op 87-69.

Met deze uitslag komt River Trotters op de 4de plaats in de competitie.