Programma Koningsdag Giessen-Oudekerk

17 april 2018 om 14:35

GIESSEN-OUDEKERK Koningsdag in Giessen-Oudekerk begint om 9.30 uur met het hijsen van de vlag en een aubade op het Groenplein. Mannenkoor De Dekmantel is hierbij aanwezig. De kinderspelen op het schoolplein zijn van 10.15 uur tot 12.00 uur. Na afloop wordt er traditionele oranjebitter geschonken. Van 13.00 uur tot 14.00 uur is het inschrijven voor en starten met de gezelligheidsrit voor auto's en fietsen. Inschrijven kan in café Olt Giessen. Daar is ook de start. Deelname kost 5 euro voor auto's en 2,50 euro voor fietsen. Inleveren antwoordformulieren tot 17.00 uur, prijsuitreiking rond 17.45 uur. Om 19.00 uur gaan diverse individuele volksspellen zoals RINGSTEKEN op een hobbelskelter, Mega Sjoelbak en een schiettent van start voor alle personen die niet meer op de basisschool zitten. Voor ieder spel is er een prijsje voor de winnaar. Tot slot is er vanaf 21.15 uur een lampionnenoptocht door het dorp met muzikale begeleiding van drumband en majorettekorps EMS. Startpunt is het schoolplein van de basisschool Giessen-Oudekerk.

Vrijwilligers Speel-In

H'VELD-G'DAM De aanmelding voor vrijwilligers voor de 40e Speel-In is weer geopend. Aanmelden kan via www.speelin.nl. Voor maatschappelijke stagiaires zijn er ook een aantal plekken beschikbaar. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op via 0184-612771 of speelin@servanda.nl.

Expositie Annemarie van Mechelen

DORDRECHT Bezoek bij Biesboschcentrum Dordrecht de exposite 'Licht' van Annemarie van Mechelen. De expositie bestaat uit aquarel schilderwerken die zowel figuratief als abstract zijn. De thema's geboorte, geborgenheid en levenskracht zijn hierin te herkennen en de natuur is een belangrijke inspiratiebron voor haar.

Annemarie is een beeldend kunstenaar en schildert intuïtief. Al enige jaren past zij de aquarel techniek op haar schilderwerk toe, waarbij natuurlijke pigmenten op nat papier worden aangebracht en met een kwast wordt uitgestreken.
De expositie is te bezichtigen tot 30 juni in Biesboschcentrum Dordrecht aan de Baanhoekweg 53. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.biesboschcentrumdordrecht.nl. De toegang is gratis.

Benefietconcert PCD

GORINCHEM Het Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg (PCD) in Oosterbeek bestaat 25 jaar. Zij viert dat met een concert op zaterdag 24 april in de Grote Kerk in Gorinchem. Aanvang: 19.30 uur. Het concert wordt gegeven door Chr. Gem. Drechtstedenkoor 'Praise HimM' uit Dordrecht en Chr. Gem. Zangvereniging 'Looft den heer' uit Notter. Medewerking verlenen Marjolein de Wit- fluit, Martin Zonnenberg- piano en Ronald IJmker orgel. Het geheel staat onder leiding van Jan Quintus Zwart. Er wordt een collecte gehouden.