Uitje voor jonge mantelzorgers

1 mei 2018 om 15:20

HOORNAAR Op zaterdag 16 juni organiseren de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard een uitje voor jonge mantelzorgers. Gemeente Molenwaard deed dit de afgelopen jaren al en de gemeente Giessenlanden sluit daar dit jaar bij aan.

Graag laten de gemeenten zien dat ze veel waardering hebben voor de jonge mantelzorgers. Daarom nodigen ze hen uit voor een dagje uit naar het Geofort in Herwijnen. De dag is volledig verzorgd, inclusief lunch en avondeten. Volwassen vrijwilligers vanuit de gemeente begeleiden de jonge mantelzorgers.

Het uitje is bedoeld voor jongeren tussen de 6 en 21 jaar die meehelpen in de zorg voor een familielid. Zij kunnen zich opgeven via Susanne De Kroon-Schilt: susanne.schilt@gemeentemolenwaard.nl. Voor vragen kan ook contact met haar worden opgenomen via 06-11525734. Aanmelden kan tot 1 juni.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen bij wie thuis iemand (bijvoorbeeld vader, moeder, zusje of broertje) lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Zij maken zich daarover vaak zorgen. Ze helpen thuis dikwijls mee in het huishouden of ze zorgen (met grote regelmaat) voor een ander familielid. Sinds een aantal jaren wordt er steeds meer een beroep gedaan op onbetaalde krachten om te (mantel)zorgen. Er wordt heel veel gesproken over volwassen mantelzorgers. De gemeenten weten echter dat er ook veel jonge mantelzorgers zijn. Met dit uitje worden juist zij eens in het zonnetje gezet.