Hardinxveld leed zaterdagmiddag in en tegen Papendrecht een geflatteerde 3-0 nederlaag. Mike Rijnders

Schoten op doel: 9-7

GEEL Sven van der Net (Papendrecht) en Marc Koning (Hardinxveld)

ROOD -

PAPENDRECHT Het is Hardinxveld niet gelukt om de knappe zege die het vorige week bij Wilhelmina'26 (0-1) boekte een goed vervolg te geven. Op bezoek bij middenmoter Papendrecht leed de equipe van trainer Arjan de Vries zaterdagmiddag een geflatteerde 3-0 nederlaag. Na een ruststand van 1-0 liep de thuisclub in de tweede helft uit naar een uiteindelijke 3-0 overwinning.

Door Mike Rijnders

t @MikeRijnders

Zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden, kwam de overwinning van Papendrecht zaterdagmiddag niet tot stand. Ondanks de vroege voorsprong slaagde Papendrecht er niet in om door te drukken en dat gaf Hardinxveld de gelegenheid om zich te herstellen. Zo kreeg onder andere Hardinxveld-captain Vincent van Lopik uit een hoekschop een prima mogelijkheid, maar zijn inzet werd dankzij een kluts en fortuinlijk keeperswerk niet gepromoveerd tot doelpunt. Aan de andere kant was Papendrecht sporadisch gevaarlijk uit een counter, waarbij doelman Marc Koning een inzet van de lastige Justin Beemsterboer prima pareerde. Gezien het feit dat er verder niet gescoord werd in het eerste bedrijf zocht de thuisclub halverwege de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong.

Nadat Patrick Zwakhals vlak voor rust de strijd al moest staken door een liesblessure, besloot De Vries kort na de hervatting zijn tweede wissel al door te voeren door de snelle Johan Woltman in te brengen als vervanger van Danny van den Bout. Net als in het tweede deel van de eerste helft ging Hardinxveld direct na rust ook op zoek naar de gelijkmaker. Richard Zwakhals probeerde in kansrijke positie de bal over de Papendrecht-doelman heen te lepelen, echter doorzag de sluitpost zijn inzet. Tot grote teleurstelling bij Hardinxveld kopte Nick Kamerling namens Papendrecht halverwege de tweede helft uit het niets de 2-0 binnen uit een corner. Aan strijdlust geen gebrek bij de gasten, want zelfs na de tweede tegengoal toonde Hardinxveld zich nog niet verslagen. Een fraaie aanval werd door Van Lopik uitstekend met het hoofd terug gelegd voor de instormende Richard Zwakhals, maar zijn inzet eindigde ongelukkig op de lat. Vervolgens kon Koen Lighaam namens Papendrecht de geflatteerde eindstand op 3-0 bepalen na een fraaie actie van Justin Beemsterboer. Over de gehele wedstrijd gezien kon een overwinning voor de thuisclub verdiend worden genoemd, gezien het feit dat Papendrecht zich vele malen effectiever toonde.

Na de overwinning in Wijk en Aalburg, de driepunter waar Hardinxveld zo lang naar snakte, hoopte De Vries dat zijn ploeg in een 'flow' terecht zou komen. ,,Dat is niet gebeurd", zo constateerde de oefenmeester teleurgesteld. ,,We liepen weer eens tegen een veel te vroege achterstand aan. Daardoor kon het eerste strijdplan al na twee minuten in de prullenbak." Wat betreft het vervolg van de wedstrijd zag De Vries dat Hardinxveld minstens een doelpunt verdiende. ,,Het is jammer dat de goal niet valt, want dan ben je weer helemaal terug in de wedstrijd. Vervolgens krijg je, overigens ook niet voor het eerst dit seizoen, uit een standaardsituatie de tweede en ik denk beslissende goal om je oren en is de wedstrijd gespeeld. Daarna was het op bij ons. Al met al vind ik dat wij simpelweg hebben verloren van een betere tegenstander", aldus De Vries.

Zaterdag 5 mei speelt Hardinxveld de laatste van vier achtereenvolgende uitwedstrijden. Ditmaal is Hardinxveld te gast bij runner-up Roda Boys, als om 14:30 uur wordt afgetrapt op het sportpark in Aalst. Met vier verliespunten meer lijkt Roda Boys de laatste belager te zijn van koploper Almkerk.

WIST U DAT..
*Papendrecht en Hardinxveld elkaar dit millennium zeven keer eerder troffen op Sportpark Slobbengors. Opvallend: Hardinxveld won alle zeven eerdere edities.

*Papendrecht zich met deze overwinning definitief veilig speelde in 2F. Met een wedstrijd minder gespeeld heeft hekkensluiter SVW nu evenveel verliespunten als Hardinxveld. De strijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen is nog in volle gang, zeker gezien het feit dat SVW in de allerlaatste speelronde de Sluisweg bezoekt.

OPSTELLING:
Hardinxveld: Marc Koning 6,5, Job Werkman 6 (85' Lars van der Rest), Patrick Zwakhals 6 (42' Robert Zwakhals 6), Robin de Boon 6,5, Christian Verschoor 6, Aron van Andel 6, Vincent van Lopik 6,5, Richard Zwakhals 6,5, Robin de Kok 6, Michael Visser 6, Danny van den Bout 5 (58' Johan Woltman)