SIMAV molens open voor publiek

1 mei 2018 om 12:17

H'VELD-G'DAM Op zaterdag 12 mei zijn de molens van Molenstichting SIMAV geopend voor belangstellenden in verband met de jaarlijkse Nationale Molendag. De vrijwillige molenaars van de molenstichting, die ruim 30 molens in eigendom heeft, laten graag zien hoe een molen werkt en vertellen over het vroegere leven in en rond de molen.

Behalve het privégedeelte zijn de molens van binnen te bekijken. In de molen zal voor kinderen een molen-ontdek-boekje klaarliggen. Bij een van de SIMAV molens, molen De Hoop in Gorcum, is stadsbierbrouwer Dukes aanwezig die de mogelijkheid biedt te proeven van de vele soorten bier op een van de mooiste uitkijkpunten van Gorcum. Bij de andere Gorcumse molen, de 'Nooit volmaakt', zijn diverse soorten meel en streekproducten te koop.

Tevens zijn van 9 tot 12 mei de 'stap en trap' fiets- en wandelroutes gepland met alle dagen het startpunt in Hoornaar. De route zal ook langs enkele molens voeren: www.stapentrap.nl. Voor adressen en meer info over de molens: www.simav.nl

Aspergediner

H'VELD-G'DAM Kiwanisclub Alblasserwaard verzorgt zaterdag 28 mei samen met KYPAD (Kiwanis Young Professionals Alblasserwaard en Drechtsteden) het inmiddels bekende en gezellige Aspergediner in restaurant Kampanje te Hardinxveld.

Kiwanis en Young Kiwanis hebben als credo 'Serving the children of the world'. Op deze avond wordt onder het genot van een heerlijk 3-gangendiner op basis van asperges, inclusief bijpassende wijn, geld ingezameld voor drie goede doelen. De avond wordt omlijst door live muziek van hoge kwaliteit. Uiteraard kan men er ook kansen. Ook is er een loterij met een mooi prijzenpakket. De doelen die ondersteund worden, zijn: Het Babyhuis, Stichting Lach voor een dag en Tekenen voor Kinderen. Alle drie de doelen ondersteunen kinderen in hun behoeften op gebieden waar de overheid een terugtrekkende beweging maakt of de gezinssituatie elementaire zorgzaken niet toelaat.

Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via kvang@hetnet.nl of 06-20536565. Inloop 18.30 uur, aanvang 19.00 uur.

Trouwen in de Hollandse Biesbosch

DORDRECHT Elkaar het ja-woord geven in de natuur? Dat kan sinds 1 mei op een mooie plek in de Hollandse Biesbosch.

Natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch heeft diverse mooie plekken om op een bijzondere manier te trouwen: met de Biesbosch als decor. Mensen kunnen elkaar het ja-woord geven tussen de bomen, vlakbij het water of op een weids veld. De Biesbosch biedt een unieke plek voor de ceremonie, het aansnijden van de taart, een toost en/of een aansluitend diner. Er zijn zes natuurlocaties beschikbaar. Meer informatie over de trouwlocaties: www.biesboschcentrumdordrecht.nl. Aanstaande bruidsparen kunnen ook contact opnemen met Biesboschcentrum Dordrecht: 078-770 5353.