Lintjesregen in Hardinxveld

26 april 2018 om 15:37

H'VELD-G'DAM Burgemeester Dirk Heijkoop reikte donderdag 26 april, tijdens de lintjesregen in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam vijf Koninklijke Onderscheidingen uit.

De eerste onderscheiding ging naar Adrianus Petrus de Kok. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn werk als vrijwilliger bij en bestuurslid (1994-2008) van Stichting Oranje Trouw. Ook is hij vrijwilliger bij Korfbalvereniging Vriendenschaar, commissaris van algemene zaken (1996-2007) van en vrijwilliger bij IJsclub St. Moritz en bestuurslid van Hengelsportvereniging (HSV) 't Voorntje.

Ook werd er een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Wolter Smit. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Wolter Smit is actief als vrijwilliger bij de Gereformeerde kerk Hardinxveld. Vanaf 1976 was decorandus als lid van de Anti Revolutionaire Partij (ARP)-kiesvereniging betrokken bij de totstandkoming van de plaatselijke CDA-afdeling. Van 1982 tot 1995 was hij bestuurslid en voorzitter van de Stichting Contact Oost-Europa. Hij is tevens enige tijd als bestuurslid van de Nederlands Hervormde Gemeente Giessen-Oudekerk actief geweest. Momenteel is hij lid en voorzitter van de Interkerkelijke Commissie voor het Dovenpastoraat, regio Gorinchem-Dordrecht en voorzitter (2014-heden) van de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, voorzitter van de landelijke stuurgroep van het Interkerkelijk Dovenpastoraat (IDP), voorzitter van de Christelijke Oratorium Vereniging Laudate, lid van de participantenraad van het WMO-Platform en vrijwilliger bij het Wellantcollege Ottoland. Hij is tevens vrijwilliger bij de plaatselijke voedselbank. Daarnaast is hij vrijwilliger bij het Maatjesproject van Servanda en begeleidt hij vakantiereizen voor mensen met een verstandelijke beperking. Tenslotte is hij bewindvoerder voor een tweetal familieleden.

Dirkje Vogel-Loeve is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is actief als vrijwilliger bij het Woonzorgcentrum Burgemeester De Boer Stichting, thans Woonzorgcentrum De Lange Wei en vrijwilliger bij verpleeghuis Tiendwaert. Zij verzorgt wekelijks de begeleiding van het christelijke zanguurtje.

Jannigje Jacoba van Pelt-van Dijk ontvangt een Koninklijke Onderscheiding voor haar inzet voor gymnastiekvereniging OKK. Op 4 juli 2017 is decoranda gestopt met lesgeven, maar tot heden zet zij zich nog steeds in voor o.a. de jaarlijkse oliebollenactie, het tweemaal per jaar mede organiseren van de kledingbeurs en is zij jurylid van de selectie damesturnen en van de clubkampioenschappen. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tot slot kreeg Pieter den Breejen een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Breejen is actief als vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld, medeoprichter en voorzitter (2000-2004) van de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Thans bezorgt hij tweejaarlijks het partijblad Perioscoop. Hij is vrijwilliger bij de Hervormde Gereformeerde Jeugd Bond. Hij is vrijwilliger bij het Centrum voor Israƫl Studies (CIS) in Ede. Ook is hij vrijwilliger bij de Stichting Dijksynagoge Sliedrecht.