Afbeelding
Ria Scholten

Gezicht van de Zaak

1 mei 2018 om 11:59

Gerard van Wijngaarden

(Sun-Cell)

H'VELD-G'DAM ,,Onderscheid maken, dienstbaar opstellen en passie uitstralen, dat is onze werkwijze." Aan het woord is Gerard van Wijngaarden, eigenaar van Sun-Cell aan de Griendaak 8. ,,Onze klanten kunnen bij de aanschaf van hun zonnestroominstallatie (zonnepanelen) rekenen op een stukje maatwerk", laat hij weten. ,,Het gaat immers om een flinke investering, waar je tot wel vijfentwintig jaar plezier van kunt hebben."

,,De ambitie van Nederland is om in 2050 'gasloos' te zijn. Een enorme uitdaging is dat, als we dat in de huidige EPC-norm (energieprestatiecoƫfficiƫnt) in willen passen. We zullen die energietransitie nu al in gang moeten zetten door bijvoorbeeld een warmtepomp in combinatie met een zonnestroominstallatie in te zetten. Bij de aanschaf van zonnepanelen dient met een groot aantal factoren rekening te worden gehouden. Daarom nemen we de situatie altijd ter plekke op. Hierbij kijken we onder andere naar de positie van het dak ten opzichte van de zon en controleren wij of er schaduwwerking is."

,,Vervolgens beoordelen en ontwerpen we de installatie aan de hand van het jaarlijkse energieverbruik, de bouwkundige situatie en de beschikbare ruimte, waarna wordt bepaald of en hoeveel panelen er gemonteerd kunnen worden. Tot slot bekijken we of de aanwezige elektrische installatie en de infrastructuur wel geschikt is. Als we dan het financieel advies uitwerken zullen we aangeven wat de terugverdientijd zal zijn, waarbij uiteraard ook de SDE subsidie (zakelijke klanten) en eventuele BTW teruggave (voor particulieren) niet wordt vergeten."

,,Het merendeel van de bedrijfsactiviteiten is gericht op de zakelijke markt met opdrachten, die bijzonder divers van omvang zijn. Het werkelijke onderscheid maak je door aan elk project van advies, voorbereiding, planning en uitvoering een goede sturing te geven en te doen wat je hebt afgesproken. Naast het adviseren houden we ons bezig met projectbegeleiding. Bij het realiseren van projecten wordt nauw samengewerkt met een aantal vertrouwde, goedgekwalificeerde partners. Zie ook www.sun-cell.nl. Telefoon 06-5385 5529.