Schoten totaal: 10-14
Schoten op doel: 6-9

GEEL -

ROOD -

H'VELD-G'DAM Zonder zelf te excelleren heeft Nivo Sparta zaterdagmiddag een zakelijke 1-3 overwinning geboekt aan de Sluisweg. In de tweede helft leek Hardinxveld even zicht te hebben op een goed resultaat op eigen veld, maar de individuele klasse en het scorend vermogen van de Bommelse formatie besliste uiteindelijk de wedstrijd.

Door Mike Rijnders

t @MikeRijnders

Zowel bij Hardinxveld als Nivo Sparta zijn de punten hard nodig om de nacompetitie te halen; de één om niet direct te degraderen en de ander voor promotie. Onder de aangename lentezon zagen de toeschouwers aan de Sluisweg een zeer matte, bijna saaie eerste helft. Een schuiver net naast het doel van Niels Nomen was voor Hardinxveld in de openingsfase een zeldzaam wapenfeit, waar voornamelijk doelman Marc Koning zich onderscheidde in de eerste helft. Na prima reflexen op eerdere pogingen van Mohammed Nikbakht en Willem Looijen, dook Koning vijf minuten voor rust op zeer fraaie wijze ook een strafschop van Roel de Kruijk uit het doel. Namens de thuisclub zeilde een vrije trap van Robin de Kok net langs de verkeerde kant van de paal. Hiermee leek men met de brilstand te gaan rusten, maar in de extra tijd van de eerste helft knalde Jordi Ruijsch een vrije trap onhoudbaar in de hoek (0-1).

Ondanks de zure tegenslag vlak voor de pauze startte Hardinxveld prima aan het tweede bedrijf. Uitgerekend Robin de Boon, de zoon van Nivo Sparta-coach Theo de Boon, kopte op aangeven van Richard Zwakhals de gelijkmaker tegen de touwen. Het vertrouwen leek hierdoor toe te nemen bij de thuisclub, maar dankzij geroutineerde spelers als Willem Looijen en Roel de Kruijk trok Nivo Sparta de wedstrijd alsnog naar zich toe. Na de 1-2 van De Kruijk kreeg Johan Woltman via de kluts nog de beste kans op 2-2, maar Marvin Westerduin was er namens de gasten net op tijd bij om de bal van de lijn weg te werken. In de absolute slotfase zorgde De Kruijk op aangeven van Looijen ook nog voor 1-3, waarna de wedstrijd gespeeld was.

Na de wedstrijd sprak De Vries tevreden over zijn ploeg, al vond de oefenmeester dat er meer in had gezeten. ,,Het klinkt wellicht wat ongebruikelijk, maar ik heb mijn ploeg net als vorige week toch weer complimenten gegeven. Iedereen heeft prima in zijn taak gespeeld en met een beetje geluk hadden wij hier gewoon een punt gepakt. Al met al vind ik dat wij hier wel mee verder kunnen want het geeft vertrouwen dat wij het prima tegenstanders heel lastig maken", aldus De Vries.

Uiteraard sprak men na afloop ook vooral over de gelijkmaker van Robin de Boon tegen vader Theo, tevens zijn eerste goal in de hoofdmacht. ,,Dat was een mooi moment, absoluut", sprak de jonge verdediger met een brede glimlach.

,,Op dat moment was ik er ook heel blij mee omdat het de 1-1 was, maar nu baal ik vooral omdat ik vind dat wij hier een goed resultaat hadden kunnen halen", aldus Robin de Boon. Ook vader Theo kon een kleine glimlach niet onderdrukken. ,,Ik zag niet direct dat het Robin was", geeft hij toe. ,,Maar natuurlijk was dat een dubbel gevoel; het was op dat moment niet gunstig voor ons, maar je bent toch een beetje trots. Ik ben wel blij dat wij hebben gewonnen", besluit hij lachend.

Zaterdag 19 mei speelt Hardinxveld de laatste uitwedstrijd in deze reguliere competitie in en tegen Heukelum. Een week later, in de laatste speelronde op zaterdag 26 mei, komt naaste belager SVW naar de Sluisweg. Hoogstwaarschijnlijk wordt in dit onderlinge duel bepaald wie direct degradeert en wie zich mag proberen te handhaven via de nacompetitie. De aftrap van beide wedstrijden is om 14:30 uur.

WIST U DAT..
*Hardinxveld vorig seizoen als enige twee keer wist te winnen van Nivo Sparta; in Zaltbommel met 1-2 en aan de Sluisweg werd het 4-3 voor Hardinxveld. Nivo Sparta miste destijds op een haar na de promotie naar de eerste klasse.

*Nivo Sparta de meest scorende ploeg is in deze tweede klasse. Met 69 goals in 24 wedstrijden maakt dit een gemiddelde van bijna drie goals per wedstrijd. Hardinxveld moet het met slechts 24 goals doen met een gemiddelde van precies één goal per wedstrijd.

OPSTELLING:
Hardinxveld: Marc Koning 7,5, Job Werkman 6,5, Christian Verschoor 6,5, Robin de Boon 7, Danny van den Bout 6,5, Aron van Andel 7, Thomas Rozeboom Bos 7 (85' Michael Visser), Richard Zwakhals 6,5, Robin de Kok 6,5, Niels Nomen 6,5 (80' Adi Jogic), Johan Woltman 6,5.