Terrasjes in centrum van Hardinxveld

19 juni 2018 om 11:49

H'VELD-G'DAM Wie gaat winkelen in de Peulenstraat kan op verschillende terrasjes even bijkomen onder het genot van een drankje en een hapje. Zowel Deelcafé De Buurman als 't Kraaienest aan de Damstraat mogen de komende tijd bij wijze van proef een terras voor de deur openen. En onlangs heeft ook Tapperij Damrak aan de achterzijde een spiksplinternieuw terras aangelegd. Dat laatste gebeurde echter niet naar wens van de SGP.

De terrasjes moeten voor meer levendigheid zorgen in het centrum van Hardinxveld. Deze zomerperiode mogen De Buurman en 't Kraaienest een terras openen op maximaal één van de parkeervakken bij hun café. Het gaat om een proef, waarmee het college onlangs heeft ingestemd. In oktober wordt met de ondernemers en omwonenden geëvalueerd hoe de pilot is verlopen.

De terrasjes maken deel uit van de nieuwe plannen die de ondernemers hebben met de Peulenstraat. Een jaar geleden namen de gemeente, de winkeliersvereniging en Rabobank daarvoor het Platform De Nieuwe Winkelstraat in de arm. Het adviesbureau helpt ze om nieuw leven in de Peulenstraat te blazen door verschillende initiatieven te ontwikkelen.

Tapperij Damrak opende eind vorige maand al haar terras, waar bezoekers tevens van een nieuwe menukaart kunnen genieten. Dat terras valt niet onder de pilot en is permanent. Het college heeft daar onlangs een exploitatie- en omgevingsvergunning voor verleend. Niet iedereen is daar even verheugd over.

De SGP vreest voor overlast en heeft daarover vragen aan het college gesteld. ,,Het terras ligt in een kwetsbaar uitgaansgebied waarvan omwonenden regelmatig geluidsoverlast ervaren'', stelt de SGP die wil weten hoe het college aankijkt tegen extra overlast die het terras mogelijk geeft. Ook vindt de partij ,,het niet chique'' dat het terras al is geopend ,,nog voordat de termijn voor het indienen van bezwaarschriften is verlopen''. De SGP wil tevens weten op welke manier omwonenden zijn geïnformeerd over de komst hiervan.