De ruime tuin achter huis.
De ruime tuin achter huis. Tim Hartman

's Ochtends trouwen, 's avonds samenwonen

31 juli 2018 om 13:59

Spannend? Welnee. Corné en Jessica kunnen juist niet wachten om hun nieuwe stulpje in Sliedrecht te betrekken. ,,We kennen elkaar zo goed, het is niet echt spannend. Ik kijk er juist naar uit", vertelt Corné. ,,Eerst trouwen, daarna samen het huisje in." Want inderdaad, op 14 september geven Corné en Jessica elkaar het jawoord, waarna ze diezelfde dag nog hun huis betrekken. ,,'s Ochtends wonen we allebei nog thuis, dan haal ik haar op voor het huwelijk en dan keren we samen in dit huis terug."

Beiden komen ze vanuit huis. Jessica woont nog bij haar ouders in Pijnacker, Corné bij die van hem in Dordrecht. ,,Thuis hadden we het allebei ook heel fijn, maar op een gegeven moment is het moment daar", stelt Jessica. De twee zijn inmiddels bijna vier jaar samen en kennen elkaar van een christelijke jongerenavond. ,,Onze zussen zijn bevriend geraakt via vakantie en zij gingen naar die jongerenavond. Ik ging met mijn zus mee en Jessica met haar zus. Zo werden we aan elkaar voorgesteld, vroeg ik om haar nummer en van het een kwam het ander", legt Corné uit. In juli vorig jaar ging hij op zijn knieën voor Jessica op een klein strandje in de duinen bij Burgh Haamstede.

GELOOF De kerk is belangrijk voor beiden, zo legt Jessica uit. ,,We gaan op zondag naar de kerk, lezen in de bijbel, bidden met elkaar en alleen. We zijn bezig te onderzoeken in de Bijbel naar wat God van ons vraagt." Corné vult aan: ,,Het is een belangrijk iets in ons leven en we zitten daarover ook op één lijn. Ook voor het huwelijk is dat belangrijk."

NATUUR Op 14 mei kregen ze de sleutel van hun nieuwe huis, waarna de grote verbouwing kon beginnen in Sliedrecht. Een plaats die ze zeer bewust hebben gekozen. ,,We zijn allebei niet echt stadsmensen", stelt Corné. ,,Dordrecht is een heel gave stad, ik ben er geboren en getogen, maar we houden allebei toch wel veel van de natuur. Heerlijk om hard te lopen in de wijde natuur." Jessica knikt instemmend: ,,En we zochten naar een goede positie tussen mijn werk in Rijswijk en Cornés werk in de buurt van Veghel. Langs de A15, maar wel in het midden zodat we de files redelijk goed kunnen vermijden. Daardoor viel Gorinchem in eerste instantie af. En er is een goede treinverbinding. Ideaal."

Ook het huis sprak de twee meteen aan. ,,Veel ruimte, een leuke grote tuin. We houden van de natuur en dus ook van een mooi tuintje. Hier kunnen we echt iets moois maken", zegt Jessica. Tuinieren is een van de vele hobby's van Corné en hij kan dan ook zijn lol op zodra het huis af is. ,,Een overdekte zithoek daar linksachter, nog een ander zithoekje ergens anders, lekker veel groen, mooie planten, een mooi pad tussendoor", fantaseren ze alvast.

PUINHOOP De puinhoop waarin ze nu nog verkeren, stond niet per se op de planning, zo geven de twee toe. ,,Het huis was eigenlijk heel goed onderhouden, alleen de keuken was wat gedateerd. Dus we hadden niet verwacht dat we zoveel overhoop zouden halen", zegt Jessica. ,,We zouden alleen even een toog maken in de keuken." Corné: ,,Ik was alleen eigenwijs. Ik wilde op de muren ook het behang eraf hebben en toen brokkelden de muren een beetje af. Maar goed, met hulp van de familie

moet het wel lukken." Jessica: ,,Onze families zijn goed op elkaar afgestemd. Cornés familie doet beneden het grove werk en mijn familie vindt het leuk om boven te verven, behangen en laminaat te leggen. Dat vult elkaar goed aan."

Of ze al zin hebben in het huishouden? Ze beginnen te lachen. Corné: ,,In huis deed ik af en toe ook wel wat hoor. Stofzuigen enzo. En koken is een hobby van me. Nee, dat komt wel goed. We hebben er allebei veel zin in." Jessica besluit: ,,Elke keer als we hier zijn, is het mooi weer. Dat is vast een goed teken, haha. Het is hier warm, niet alleen met het weer van de laatste tijd, maar juist ook met de buren. Mensen spreken je aan, verwelkomen je in de straat. We krijgen hier echt een positief gevoel van. We houden allebei heel erg van gezelligheid dus we kunnen niet wachten om deel uit te maken van deze straat."

Er moet nog volop geklust worden in het huis.
Peter en Berdien Mets voor hun huis aan de Venusstraat
Afbeelding