Gezond bewegen met taal in de Biesbosch

Taalcafé gaat naar buiten

SLIEDRECHT Op woensdag 5 september gaat het Taalcafé naar buiten: speciaal voor de Week van de Alfabetisering organiseren de Bibliotheek AanZet, SWS en Participe kosteloos een actieve taalmiddag. Sportcoach Cornell Roverts van Dordt Sport neemt de deelnemers mee op taalspeurtocht in de Hollandse Biesbosch. het gezelschap ontdekt de Biesbosch en doet taalopdrachten. De speurtocht is bedoeld voor alle taalcursisten en taalvrijwilligers uit Sliedrecht en hun kinderen.

Deze Taalexcursie is een speciale editie van de Taalinloop (voorheen Taalcafé). Iemand die de Nederlandse taal wil leren of er beter in wil worden, kan wekelijks in de Bibliotheek terecht om samen met vrijwilligers en andere taalleerders te oefenen. ,,Nederlands oefenen bij de Bibliotheek is een welkome aanvulling op de lessen Nederlands die mensen al volgen, want een paar uurtjes les per week is niet genoeg om de taal echt onder de knie te krijgen," aldus Remko Jas van de Bibliotheek AanZet. ,,Onze enthousiaste vrijwilligers helpen mensen echt verder. Dat kan in een groep, maar ook één op één. We merken dat mensen graag terug komen, het is niet alleen leerzaam, maar een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Door veel samen te praten en samen te lezen, word je vanzelf beter in de Nederlandse taal. De gesprekken gaan over actuele onderwerpen uit de krant of over het dagelijkse leven."

,,Onze vrijwilligers zijn onmisbaar," zegt Remko. ,,Zij helpen wekelijks mensen met het oefenen van de Nederlandse taal of geven informatie over het aanbod in het Taalpunt. We zien dat vrijwilligers er veel plezier aan beleven. Mensen bouwen vaak een bijzondere band met elkaar op." Alle vrijwilligers krijgen een training als ze beginnen. Er zijn altijd nieuwe vrijwilligers nodig. Dus wie het leuk lijkt én tijd heeft, kan zich aanmelden via taalpuntsliedrecht@debibliotheekaanzet.nl."

De excursie vindt plaats om woensdag 5 september van 14.00 uur tot 16.30 uur. Er wordt verzameld bij Waterbushalte Sliedrecht. Deelname inclusief overtocht is gratis. Aanmelden kan bij Remko Jas: rjas@debibliotheekaanzet.nl.