Speciaal café voor en over hoogbegaafden

GORINCHEM Op vrijdag 14 september komt Rianne van de Ven als spreker terug naar Gorinchem. In Metropole aan het Melkpad 3-5 geeft ze een lezing over hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. De lezing begint om 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. De termen hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid en overexcitabilities van Dabrowski worden vaak door elkaar gebruikt. Toch verschillen de concepten van elkaar. Hoe zit het precies en wat hebben hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid met elkaar te maken? Daar gaat Riannen van de ven het vrijdag 14 september over hebben.

Rianne van de Ven is voorzitter van het IHBV, heeft een coachpraktijk voor hoogbegaafde volwassenen en is ECHA-specialist in gifted education. Ze heeft aan de universiteit van Brussel, onder leiding van Prof. Dr. Elke van Hoof, onderzoek gedaan naar de relatie tussen hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Voor de pauze presenteert ze de wetenschappelijk onderbouwde informatie over wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe het zich verhoudt met hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en overexcitabilities van Dabrowski. Na de pauze staat de avond in het teken van het herkennen van hoogsensitiviteit in jouw leven, wat het je brengt en hoe je voorkomt dat de wereld je overweldigt.

De entree bedraagt € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee en 1 consumptie (frisdrank). Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Voor het aanmelden: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.