De zwemlessen gaan weer beginnen

SLIEDRECHT De zomervakantie is bijna weer ten einde. Vanaf 27 augustus gaan alle zwemlessen weer van start in Bronbad De Lockhorst in Sliedrecht. Naast de reguliere lessen, wordt er ook weer gestart met andere zwemlessen.

De 7 maanden turbo zal bij voldoende deelnemers op de donderdag starten. Bij een turbocursus wordt vooraf altijd een testles afgenomen, de testles hiervan zal op donderdag 30 augustus om 15:45 uur plaatsvinden. Tijdens de testles zal gekeken worden of de kinderen geschikt en watervrij zijn om aan de 7 maanden turbo deel te kunnen nemen. De kosten van deze cursus bedragen € 700,00 (dit is inclusief proef- en diplomazwemmen). Leerlingen die willen deelnemen aan deze versnelde cursus dienen minimaal vijf jaar oud te zijn. Inschrijven bij de receptie van Bronbad De Lockhorst.

In de Lockhorst wordt tevens de mogelijkheid geboden om zwemles in een kleine groep te volgen. De groepsgrootte bedraagt slechts zeven leerlingen. Hierdoor zal er meer individuele aandacht mogelijk zijn en zal de leerling het gehele traject door een vaste zwemonderwijzer begeleid worden. Bij deze cursus wordt een diplomagarantie afgegeven waarbij de leerling binnen een jaar het A-diploma zal behalen. Deze diplomagarantie komt overigens te vervallen als er 10% of meer van de lessen gemist wordt. Naast de lessen zijn ook de kosten van de (eventuele) extra lessen, het Optisport drijfpakje en de proef- en diplomakosten opgenomen in het totaalbedraag. De kosten van deze cursus bedragen € 745,70. AdeLuxe start zodra er een groep vol is op de dinsdag.

In het opleidingsprogramma 'Peutersurvival' leren jonge kinderen zelfredzaam te zijn. In ons waterrijke land is het van groot belang dat alle kinderen leren zwemmen. Spelenderwijs komen verschillende onderwerpen aan bod. Peutersurvival wordt onderverdeeld in 4 verschillende fases. Fase 1 is de instroomfase, bij fase 2 leren de peuters o.a. drijven en fase 3 en 4 vormen de voorbereiding op het ABC zwemles. De vaardigheden die geoefend worden tijdens de fasen sluiten aan bij de inhoud van de zwemlessen voor het Zwem ABC en wanneer de kinderen fase 4 afgerond hebben kunnen zij zonder tussenstop doorstromen naar de zwemlessen op 4 jarige leeftijd. De kinderen oefenen zonder ouders en dragen hierbij het Optisport drijfvestje dat als ondersteuning gebruikt zal worden. Voor aanvang van de eerste les is de aanschaf van een Optisport drijfvestje verplicht. In september wordt er geen inschrijfgeld gerekend.