Starterscursus Trimclub ABC start

SLIEDRECHT Op 8 september begint de startercursus bij de trimclub ABC. Wil je (opnieuw) beginnen met hardlopen? Of loop je zelf al hard en wil je verder komen? Meld je dan aan voor de starterscursus bij trimclub ABC. Samen met anderen werk je onder deskundige begeleiding aan het opbouwen van je loopconditie en looptechniek. Lees het verhaal van Peter Timmers (42) om te weten, hoe zo'n starterscursus ervaren wordt.

,,Ik liep zelf al een poosje hard, maar kwam steeds niet verder dan 2 kilometer. Toen ik in de krant zag dat er een starterscursus begon bij ABC heb ik me aangemeld. Ik wilde kijken of ik verder kon komen. Mijn plan was om daarna gewoon weer lekker voor mezelf te gaan lopen.

Vanaf het begin had ik naar mijn zin en het lopen in een groep beviel me juist goed. De begeleiding was prima en de groep was gezellig. Het lopen werd rustig opgebouwd en ongemerkt liep ik al snel meer dan die 2 kilometer. Ook kreeg ik een aantal handige tips om mijn techniek te verbeteren. Tot mijn verbazing bouwde ik mijn loopconditie razendsnel op. De startercursus werkt in 3 maanden toe naar de Bolderloop, voor de afstand van 6 kilometer. Tot mijn verbazing kon ik toen al de 10 kilometer aan. En in april heb ik meegedaan aan de marathon van Rotterdam. Ik wist de kwartmarathon tot een goed einde te brengen."

Niet iedereen bouwt zo snel zijn loopconditie op. Maar het mooie is, dat dat bij de ABC niet uitmaakt. ,,Of je snel loopt of wat langzamer, iedereen hoort erbij. Je kunt altijd aansluiten bij een groepje, dat jouw tempo loopt. En we laten nooit iemand alleen lopen." Aanmelden kan via: secretaris@trimclubabc.nl. De kosten zijn €27,50 voor de cursus. De trainingen vinden plaats op donderdagavond en zaterdagochtend.

Zie voor meer informatie: www.trimclubabc.nl