Wethouder draagt biljarts over

SLIEDRECHT Wethouder Hanny Visser kwam maandag 20 augustus naar 'de Hofstee' om twee biljarts over te dragen aan de biljartclub. Door verhuizing van de activiteiten van SWS uit de De Reling had de club een nieuw onderkomen nodig.

Het besluit van de gemeente om de bestemming van De Reling te wijzigen bracht ook voor de grote groep biljarters gevolgen met zich mee, memoreerde de wethouder. Medewerkers van SWS zochten en vonden de nieuwe, lichte, goed ingerichte locatie waardoor de bloeiende club weer verzekerd is van een goede plek met twee gerestaureerde biljarts. Er worden wekelijks een aantal competities gespeeld in diverse klassen. De wethouder nam die avond ook de taak op zich om de prijzen uit te reiken aan de winnaars van het afgelopen seizoen. Zij schetste de geschiedenis van een club die al meer dan 40 jaar bestaat en veel mannen na hun pensionering een leuke vrije tijdsbesteding geeft. Het is natuurlijk ook mogelijk om er gewoon een potje te komen biljarten.

Aanvankelijk riep het gedwongen vertrek uit De Reling bij mannen frustratie en onzekerheid op want: waar zouden zij hun geliefde spel nu kunnen of zelfs moeten gaan spelen? Was het afgelopen voor hen, werden zij verbannen naar een uithoek of erger? Maar een aantal van hen wilde actief en intensief meedenken en -werken, dit leidde tot een zoektocht naar mogelijkheden. Na overleg met de gemeente, SWS en de Stichting Waardeburgh werd een prima locatie gevonden in recreatiezaal van 'de Hofstee'. De bewoners van de flat aan de Elzenhof wilden best een stukje opschuiven in de zaal. Tijdens de avond van de overdracht van de biljarts bleek duidelijk hoe tevreden de biljarters zijn. En passant is besloten om voor de club een naamswijziging door te voeren. Zij heet voortaan 'Biljartclub de Hofstee'.