Bonkelaarhuis in Sliedrecht bijna klaar

Officiële opening op 3 oktober

SLIEDRECHT Alle diensten op het gebied van jeugd en gezinshulp, zorg en welzijn en werk en inkomen zullen vanaf 3 september op een nieuwe plek gehuisvest zijn. Deze plek is een geheel vernieuwd pand aan het Bonkelaarplein en heeft de naam 'Het Bonkelaarhuis' gekregen. De verhuizing van de diensten vindt plaats van 27 tot en met 31 augustus, waarna het personeel vanaf 3 september aan het werk kan. De officiële opening vindt plaats op 3 oktober.

,,Het mooie van dit pand is dat alles van Sociaal, Zorg en Welzijn nu bij elkaar komt," vertelt wethouder Hanny Visser-Schlieker. ,,Voorheen werkten deze diensten al nauw samen, maar waren zij op verschillende plekken gehuisvest. Nu kan er efficiënter gewerkt worden, doordat alles onder één dak komt."

Ook de centrale ligging van het pand is een groot voordeel ten opzichte van de ligging van de panden waar voorheen de sociale diensten werkzaam waren. Het Bonkelaarhuis bevindt zich vlakbij de bibliotheek, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt aan een grote parkeerplaats. ,,De verhuizing van de diensten naar dit pand zal een vooruitgang zijn voor zowel de inwoners van Sliedrecht als voor degenen die werkzaam zijn bij de sociale diensten," stelt de wethouder.

Fred de Langen en Diana Vonk hebben de verbouwing aangestuurd vanuit de gemeente. Zij hebben met de mensen die in Het Bonkelaarhuis komen werken gekeken naar onder andere de kleurstelling en het ontwerp. ,,Het is belangrijk dat zij ook hun eigen smaak en ideeën over de inrichting van het pand kunnen inbrengen," zegt Annelies van den Dool, communicatieadviseur van de gemeente Sliedrecht. ,,Zij komen hier tenslotte werken en weten waar behoefte aan is."

Het Bonkelaarhuis wordt dus het nieuwe sociale domein van Sliedrecht. Hanny Visser-Schlieker vertelt: ,,Belangrijk om te vermelden is dat alle inwoners, van min negen maanden tot en met honderd plus, hier terecht kunnen voor vragen. Doordat de toegang nu op één plek is, hoeft het stellen van vragen op het gebied van jeugd en gezinshulp, zorg en welzijn of werk en inkomen geen drempel meer te zijn."