Afbeelding
Ria Scholten

Gezicht van de Zaak

Ria von Hout

H'VELD-G'DAM Praktijk De Weegwijzer is sinds enkele maanden gevestigd aan de Weteringstraat 17. Gewichtsconsulente Ria von Hout wijst mensen, die door de veelheid aan informatie op het gebied van eten en drinken door de bomen het bos niet meer zien, de weg naar een gezond voedingspatroon. Daarnaast is zij met haar bedrijf RiArrange werkzaam als grafisch vormgever.

De garage achter het woonhuis van de familie Von Hout is omgetoverd tot een smaakvol ingerichte praktijkruimte annex ontwerpstudio, waar Ria in alle rust met haar cliënten en opdrachtgevers in gesprek kan gaan. ,,In de loop van de jaren heb ik een diepgaande interesse in voeding gekregen", vertelt zij. ,,Ik heb gemerkt dat de juiste voeding, in combinatie met voldoende beweging, heel veel kan doen voor een mens, zowel lichamelijk als geestelijk. De (verborgen) suikers in talloze producten maken dat mensen zich moe en lusteloos gaan voelen. In mijn praktijk begeleid ik zowel cliënten met overgewicht als met ondergewicht. Mijn voedingsadvies staat niet in een boekje, maar wordt naadloos afgestemd op de betreffende persoon."

Ria vertelt verder: ,,Na een telefonische kennismaking, waarin de probleemstelling aan de orde komt, vindt in de praktijk een uitgebreide intake plaats. Voorafgaand aan dit gesprek heeft de cliënt gedurende een week een voedingsdagboek bijgehouden. Gewichtsproblemen kunnen een achterliggende oorzaak hebben. Het is dan ook belangrijk om goed door te vragen om die boven water te krijgen. Tijdens de tweede afspraak wordt het voorbeeldmenu besproken dat ik op basis van het voedingsdagboek heb samengesteld. Uitgangspunt hierbij is dat het bestaande eetpatroon stap voor stap gezonder wordt en eetgewoonten in positieve zin blijvend te veranderen. Kinderen zijn samen met hun ouder(s) of begeleider(s) eveneens welkom voor een voedingsadvies, dat is afgestemd op hun leeftijd."

Ria is met haar praktijk aangesloten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BNG). Daarom vergoeden veel zorgverzekeraars (een deel) van de kosten van de consulten bij De Weegwijzer. Zie www.deweegwijzer.nl. Ria is bereikbaar via 06-44726670: afvallen@deweegwijzer.nl.