Activiteiten Kerk met de beelden

4 september 2018 om 14:49

H'VELD-G'DAM In september start de Kerk met de Beelden weer met diverse activiteiten.

De goedbezochte literaire leeskring gaat zijn negende jaar in; iedere eerste donderdagmorgen van de maand wordt een boek besproken onder de begeleiding van drs. Z. Albada. Het eerste boek: Dooi van Rascha Peper wordt besproken op 6 september. Van 10.00-11.30 uur.

Het Themacafé is iedere maand op de tweede donderdagmorgen. Onderwerpen worden gekozen door de deelnemers en gepresenteerd door dr. A.P.B. van Meeteren. Dit geeft aanleiding tot veel gesprekken, te karakteriseren als gezellig en interessant, ludiek en serieus. Op 13 september is het eerste onderwerp : 'Mystiek, het denken voorbij'. Van 10-11.30 uur.

Van september tot en met december worden maandelijks workshops 'Intuïtief schrijven' georganiseerd. Yvonne Mallander heeft veel ervaring hiermee; het lukt haar velen aan het schrijven te krijgen met steekwoorden, uitspraken en afbeeldingen. Dinsdagmiddag 18 september is de eerste workshop van 13.00 tot 15.00 uur.

Spiritualiteit in de muziek is een fenomeen dat velen boeit. Ivo de Jong is onderlegd in de ontwikkeling van de muziek. Op drie donderdagavonden, 4 en 18 oktober en 1 november, zal hij geïnteresseerden duidelijk maken dat spiritualiteit een constante is in het werk van vele componisten. Van 20.00-22.00 uur.

Zondagmorgen 11 november zal Leen van de Herik de aftrap verzorgen van de Preek van een leek in de Kerk met de Beelden, Peulenstraat 167. Aanvang: 10.00 uur.

Alle activiteiten vinden plaats in het gebouw aan de Peulenstraat 167.