De punten gaan Nieuwerkerk in het eerste uitduel van HKC Archief korfbalvereniging HKC

HKC start met verlies bij Nieuwerkerk

11 september 2018 om 12:06

Pittige opdracht voor ploeg uit Hardinxveld

H'VELD-G'DAM Na een gedegen voorbereiding startte afgelopen zaterdag de veldcompetitie, waarbij voor HKC direct een pittige opdracht stond geprogrammeerd met de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk. Net als HKC heeft Nieuwerkerk ambities om in de top van de Overgangsklasse mee te draaien.

Sanne Langendoen schoot voor HKC de eerste treffer binnen, direct gepareerd door Nieuwerkerk. Na om en om scoren door beide ploegen sloeg Nieuwerkerk direct een gaatje naar 6-3 en het schotpercentage lag bij HKC in deze fase te laag om mee te kunnen gaan met de tegenstander. Dat bleef enigszins het beeld van de eerste helft. Het bleek ook dat de ploegen door de coaches goed waren geïnstrueerd, waardoor de verdedigingen een groot stempel drukten op de wedstrijd en sprankelende aanvallen schaars waren. Het maakte het duel er niet minder interessant door. De eerste helft werd afgesloten met een duidelijke 11-7 voorsprong voor de ploeg uit Nieuwerkerk aan de IJssel.

Na rust kreeg HKC meer grip op de wedstrijd. Verdedigend had de ploeg van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen haar zaken beter voor elkaar en aanvallend kon men meer blijven herhalen, hoewel het schotpercentage te laag bleef. De score werd snel naar 13-9 getild, waarna in de 7e en 9e minuut respectievelijk Eliza Roest en Kelly de Bruin HKC terug in de wedstrijd brachten en was het wachten op de aansluitingstreffer. De jeugdige Nieuwerkerkploeg wist in de volgende fase steeds op tijd te scoren en HKC niet dichter dan op twee punten te laten komen. Bij een 16-14 stand werd er geruime tijd niet gescoord, HKC had toen nadrukkelijk de mogelijkheid om Nieuwerkerk pijn te kunnen doen, maar de Boven-Hardinxvelders slaagden daar niet in. Toen Nieuwerkerk wel scoorde was de wedstrijd gespeeld en net voor het eindsignaal van de prima acterende scheidsrechter Ron Ringma kon HKC de eindstand nog op 17-15 bepalen, waarmee de punten verdiend in Nieuwerkerk bleven.

Zaterdag speelt HKC om 16.00 uur thuis tegen Swift uit Middelburg.