Aron Eijkelboom in duel tegen SVS'65
Aron Eijkelboom in duel tegen SVS'65 Teus Stam

Hardinxveld ruim langs SVS’65

11 september 2018 om 11:49

H'VELD-G'DAM Hardinxveld heeft in de tweede bekerwedstrijd een ruime overwinning geboekt op SVS’65.

In een eenzijdig duel werd de bezoekende vierdeklasser aan de Sluisweg met 5-1 verslagen. Na het verlies van het eerste bekerduel bij Peursum kon de ploeg van trainer Arjan de Vries daarmee het vertrouwen weer wat oppoetsen.
Hardinxveld zonder de geschorste Vincent van Lopik en Danny van den Bout, en de wegens werkzaamheden afwezige Christian Verschoor, nam direct het initiatief in de wedstrijd en stond dat niet meer af. Na een paar minuten was het al raak toen Aron van Andel de bal voor het doel schoof en Aron Eijkelboom die verlengde tot in de verre hoek van het Spijkse doel. Na een afgekeurde treffer van Robin de Boon kopte Niels Nomen uit een hoge voorzet wel de 2-0 fraai binnen. Tegenover een hand vol kansen voor Niels Nomen en Aron Eijkelboom van Hardinxveld stond slechts een schuiver van SVS voorlangs het doel. Op slag van rust ontsnapte Niels Nomen in de diepte en omspeelde de SVS om er uit een lastige hoek 3-0 van te maken voor de pauze.
De tweede helft begon rommelig met veel spelonderbrekingen. De WSB brigade hervond wel het ritme en uit een steekbal van Aron van Andel gleed Niels Nomen de 4-0 binnen. Even later werd de Hardinxveldspits gehaakt in de zestien en was het Niels Nomen zelf die uit de strafschop zijn vierde treffer aantekende en daarmee de stand naar 5-0 tilde. Hardinxveld nam de slotfase gemakkelijk op en dat bood SVS’65 de gelegenheid om vlak voor tijd de eindstand op 5-1 te bepalen.
Komende zaterdag sluit Hardinxveld de poulewedstrijden voor de beker af in en tegen Vuren. Een week later gaat dan de competitie van start met voor Hardinxveld een openingswedstrijd uit bij Arkel.

Job Werkman in duel tegen SVS'65
Johan Woltman valt aan langs de zijlijn
Richard Zwakhals (8) op weg naar het doel