Baggerman in Drechtstedenbestuur

11 september 2018 om 13:23

H'VELD-G'DAM De Drechtraad heeft vorige week dinsdag ingestemd met de nieuwe samenstelling van het Drechtstedenbestuur. Namens Hardinxveld is TAB-wethouder Trudy Baggerman benoemd tot lid van het dagelijks bestuur van de Drechtsteden. Zij is verantwoordelijk voor de coördinatie van de woonvisie. Voor Sliedrecht is dat SGP-CU-wethouder Hans Tanis. Hij buigt zich over de bereikbaarheid.
In het Drechtstedenbestuur zit van iedere gemeente één vertegenwoordiger. Alleen Dordrecht levert als grootste gemeente twee wethouders. De Dordtse burgemeester Wouter Kolff is voorzitter van het dagelijkse bestuur van het samenwerkingsverband.
De samenstelling is onder meer tot stand gekomen op advies van Kolff, die als formateur was aangesteld. Nadat in alle gemeenten het nieuwe college was gevormd heeft hij met verschillende partijen gesproken. ,,Al met al werd ik als formateur geconfronteerd met een puzzel die ik op enigerlei wijze moest zien te leggen," aldus Kolff. De kandidaten hebben de competenties en bestuurskwaliteit om gezamenlijk de regio te vertegenwoordigen.
Of deze samenstelling de komende vier jaar onveranderd blijft is nog de vraag. Binnen de Drechtsteden woedt een fel debat over de huidige manier van samenwerken. Een commissie is in het leven geroepen om zich over de toekomst van het samenwerkingsverband te buigen. Het advies wordt dit najaar verwacht.
De andere leden van het Drechtstedenbestuur zijn: Peter Verheij (SGP), Alblasserdam (portefeuille Financiën), Maarten Burggraaf (VVD), Dordrecht (portefeuille Economie), Peter Heijkoop (CDA), Dordrecht (portefeuille Sociaal), André Flach (SGP-CU), Hendrik-Ido-Ambacht (portefeuille Economie en Public Affairs), Pieter Paans (CDA), Papendrecht (portefeuille Sociaal en ICT) en Jacqueline van Dongen (Algemeen Belang Zwijndrecht), Zwijndrecht (portefeuille Energietransitie en Bedrijfsvoering).