In de thuiswedstrijd tegen GKV stelde Vriendenschaar teleur.
In de thuiswedstrijd tegen GKV stelde Vriendenschaar teleur. Richard van Hoek Fotografie

Vriendenschaar in de problemen

9 oktober 2018 om 16:29

H'VELD-G'DAM In de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze GKV stelde Vriendenschaar teleur. De tegenstanders uit Gorinchem gaven Vriendenschaar weinig ruimte en waren in rebound, felheid in de duels en afwerking de betere ploeg. Het CABholland-team heeft bijna de gehele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken en zag geen kans om spanning in de wedstrijd te krijgen. Een terechte nederlaag betekent dat Vriendenschaar nu op de laatste plaats van de ranglijst staat en er een zware strijd tegen degradatie zal volgen.

Bij Vriendenschaar ontbrak topscorer Julian Voorwinde ( vanwege werk), waardoor Daan Brouwer weer in de basis stond. Trainer Jorrit Ekelmans had daardoor zijn vakopstelling wat aangepast , en had de jongeling bij de kersverse vader en routinier Bert Verspuij gezet. Het was al snel duidelijk dat GKV gekomen was om de teleurstellende seizoenstart te gaan verbeteren. Hoewel de start door een snel doelpunt van Bert Verspuij voor Vriendenschaar was , kwam GKV door 2 gemakkelijk gegeven strafworpen op voorsprong en die zou het de gehele wedstrijd houden. Na een kwartier was het 3-7 en was het duidelijk dat de Hardinxvelders een moeilijke middag gingen krijgen. Een opleving door 4 doelpunten op rij tegenover 1 Gorinchemse treffer gaf weer hoop aan het volop aanwezige Vriendenschaarpubliek , maar in de slotfase van de 1e helft werd de kleine 7-8 achterstand door GKV weer vergroot naar een ruststand van 8-11.

Ook in de 2e helft bleef Vriendenschaar achter de feiten aanlopen. Binnen 10 minuten was de achterstand opgelopen naar 9-16 en kon GKV rustig de voorsprong gaan continueren. Even leek het erop dat de groenhemden terug kwamen in de wedstrijd, toen opnieuw met 4 doelpunten op rij de achterstand werd verkleind naar 14-17 en de wedstrijd even in evenwicht bleef. Maar een doelpuntloze periode van 12 minuten voor Vriendenschaar zorgde weer voor een grotere achterstand waarmee de wedstrijd was beslist. Om en om scorend in de slotfase werd de eindstand in de laatste minuut door topscorer Daan Brouwer met zijn 5e doelpunt bepaald op 16-21, en werd Vriendenschaar de rode lantaarn drager .

Komende zaterdag wacht (om 16.00 uur) een belangrijke wedstrijd tegen Valto.

De doelpunten werden gemaakt door: Daan Brouwer 5 x , Jorrit Muilwijk 4 x , Christian Brouwer, Bert Verspuij en Milou van Dijk ieder 2 x en CĂ©line van Meeteren 1 x