Interne competitie De Giessen en Linge

9 oktober 2018 om 16:01

GIESSENBURG Jaco Vonk moest het deze keer met wit opnemen tegen Hans Karelse. Jaco zette zijn stukken handig neer en kon een fraaie beslissende aanval tegen de zwarte koning opzetten.

Bram Capelle speelde tegen Henk Boot. Henk offerde noodgedwongen op de 10e zet een pion en kreeg daar maar beperkte compensatie voor. Toch verdedigde Henk zich taai en zo werd het voordeel weer kleiner. Bram offerde een paard tegen pion en dwong Henk vervolgens de kwaliteit terug te geven. Henk zorgde voor een luchtgaatje voor zijn koning. Bram drong met een witte toren binnen op d6 en dat zag er optisch wel dreigend uit, maar Henk profiteerde optimaal door gebruik te maken van gepende pion op b2 door een toren op c3 te slaan.

Martijn Stam nam het op tegen Louis Rutgers. Het leek het een vrij dichtgeschoven stelling te worden. André raakte ergens een pionnetje kwijt en Arjan won uiteindelijk de partij. Na eerdere ongelukkige nederlagen speelde Tony Else met zwart tegen Chris Tromp. Er ontstond een eindspel met toren, loper en pionnen, waarin Tony enkele zwakke pionnen van wit kon veroveren. De enige vraag was of Tony het eindspel toch kon winnen binnen de resterende tijd. Dit deed hij met verve en won dus.

Wim Rietveld trad aan tegen Henk van der Hoek. Wim zette een flinke pionnenstorm tegen op de zwarte koning opzette, maar Henk hield de stelling voor zijn zwarte koning goed gesloten en drong aan de andere kant binnen op de damevleugel. Toen hij daarbij ook een vrije a- en b-pion kon creëren, was de zwarte overwinning een feit.