Vier op een rij voor Hardinxveld

16 oktober 2018 om 15:58

H'VELD-G'DAM Het wil Hardinxveld na vier wedstrijden nog niet lukken om een overwinning te boeken in de derde klasse C. Ook van ex-koploper Schelluinen werd zaterdagmiddag aan de Sluisweg niet gewonnen; het bleef bij 1-1. Met slechts 4 punten uit 4 wedstrijden vindt Hardinxveld zichzelf voorlopig terug op een magere negende plaats op de ranglijst. Niet de start waar coach Arjan de Vries bij aanvang van het nieuwe seizoen op hoopte na de degradatie uit de tweede klasse. ,,Wij willen dit seizoen absoluut bovenin meedoen om de prijzen", was de oefenmeester stellig.

door Mike Rijnders

Na drie gelijke spelen had Hardinxveld alle behoefte aan een overwinning, om op die manier bovenin aansluiting te vinden. Het begin van de wedstrijd beloofde hiervoor weinig goeds, als de eerste serieuze aanval van Schelluinen direct een tegengoal opleverde. Hardinxveld-doelman Marc Koning, die de afgelopen weken vaak belangrijk was, kreeg eerst nog een hand achter de kopbal van Robin Peursem van dichtbij. De rebound van dezelfde Peursem betekende alsnog de 0-1 en dus een vroege achterstand. In het vervolg van de eerste helft zagen de toeschouwers twee zeer slordige ploegen, waar aan beide kanten meer verkeerd dan goed ging. Echter bracht een afgemeten steekbal van Niels Nomen de snelle Adi Jogic plots vrij voor het doel van de gasten na een klein half uur spelen. De jonge buitenspeler bleek effectief en schoot hard en hoog raak (1-1). Vlak na de gelijkmaker kon Nomen na een botsing overigens niet verder door klachten aan het hoofd, met een bezoek aan het ziekenhuis tot gevolg. In het slot van de eerste helft waren de gasten nog eenmaal voor de pauze gevaarlijk na een vrije trap van Niels den Haan, welke prima uit de hoek werd gedoken door Koning.

In de tweede helft werd deze wedstrijd er nauwelijks minder slordig op. Het spel golfde wat op en neer zonder echt noemenswaardige kansen te creƫren. Tegen het einde van de wedstrijd was Roy Stuiver namens Schelluinen nog het dichtst bij de winnende treffer, maar ook hier had Koning een antwoord paraat. Zo bleek de ruststand tevens de eindstand en mocht de 1-1 een logische uitslag genoemd worden. Na de wedstrijd was Koning de man met de meeste complimenten aan de kant van Hardinxveld. ,,Natuurlijk is dat leuk om te horen, maar ik had liever drie punten gehad", baalde de doelman. ,,Iedereen heeft het gevoel dat het er in zit, maar het lukt ons even niet om die overwinning over de streep te trekken. Met dit gelijkspel schieten we weinig op", aldus Koning.

Coach De Vries kon de reactie van zijn sluitpost begrijpen en sloot zich er bij aan. ,,Ik ben niet eens ontevreden over hoe wij gespeeld hebben, maar het is bij vlagen nog veel te slordig. Dit gelijkspel is terecht, maar we zien de concurrentie alleen maar verder weg lopen. Het is hoog tijd voor een driepunter, dat lijkt me duidelijk."

De kans op die driepunter krijgt Hardinxveld misschien zaterdag 20 oktober wel, als het wederom mag aantreden op eigen veld. De wedstrijd tegen laagvlieger De Alblas begint dan om 14:30 uur aan de Sluisweg.