Bijzonder optreden voor mensen met dementie

13 november 2018 om 16:14

H'VELD-G'DAM Gasten van het Alzheimer Café Hardinxveld-Giessendam kunnen binnenkort genieten van een zeer persoonlijk concert. Op woensdag 28 november aanstaande is er een optreden van een professionele Zanger van Stichting Diva Dichtbij. Deze stichting verzorgt intieme muzikale ontmoetingen, speciaal voor deze mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Via het optreden wil het Alzheimer Café hun gasten momenten van verlichting en geluk bieden. Dat is ook waar Stichting Diva Dichtbij voor staat. De Diva’s en Divo’s zingen niet vanaf een podium, maar letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’.

De sfeer van een optreden van Diva Dichtbij is feestelijk. Tegelijkertijd wordt er bij veel mensen een gevoelige snaar geraakt. De Diva’s en Divo’s geven alle ruimte aan herinneringen die terugkomen. Aan pijn, aan vreugde en verdriet. Vaak kruipen mensen met dementie uit hun schulp en reageren ze verrassend op de zangstem. Ze kunnen weer even ervaren dat ze meer zijn dan hun ziekte.

Het repertoire van Diva Dichtbij varieert van prachtige klassieke liederen, aria's, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers. Stichting Diva Dichtbij verzorgt jaarlijks ongeveer 600 optredens, door heel Nederland.

Aanvang programma 19.30, inloop vanaf 19.00 uur. Locatie verpleeghuis Tiendwaert, Jupiterstraat 2 in Hardinxveld Giessendam. Toegang is gratis.

Bel voor vragen over dementie de Alzheimertelefoon 030-65.67.511 7 dagen en nachten per week bereikbaar of www.alzheimer-nederland.nl