STATISTIEKEN

Schoten totaal: 16-12

Schoten op doel: 11-9

GEEL Jos Laurs, Johan Woltman (beide Hardinxveld) en Nicky de Zeeuw (Groote Lindt)

H'VELD-G'DAM Hardinxveld heeft zaterdagmiddag geen punten overgehouden aan het treffen met mede koploper Groote Lindt: het werd 1-2 voor de gasten. Aan de eigen Sluisweg kwam de equipe van trainer/coach Arjan de Vries in de tweede helft nog wel op voorsprong, maar nauwelijks drie minuten na de openingsgoal keek de thuisclub alweer tegen een achterstand aan. De hoog geklasseerde ploeg uit Zwijndrecht behield met de zege in Hardinxveld de leiding in 3C, waar het lijstaanvoerder Arkel slechts op doelsaldo voor zich moet dulden op de ranglijst.

door Mike Rijnders

,,Ik denk dat wij de beste eerste helft van dit seizoen op de mat legden tot dusver. Eeuwig zonde dat we ons zelf dan vergeten te belonen met minimaal één doelpunt", baalde coach De Vries na afloop als een stekker. De oefenmeester moest het deze wedstrijd stellen zonder de geschorste Job Werkman, die zijn laatste wedstrijd schorsing moest uitzitten. Daarnaast kon De Vries ook geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Danny van den Bout (gebroken middenvoetsbeentje) en Niels Nomen (knieproblemen). Desalniettemin was Hardinxveld vrijwel de gehele eerste helft te vinden op de helft van de gasten, waarbij enkele uitstekende mogelijkheden niet aan Robin de Kok en Vincent van Lopik waren besteed. Daar komt nog bij dat Richard Zwakhals in het eerste bedrijf tot tweemaal toe zijn doelpunt afgekeurd zag worden vanwege buitenspel, waarvan het eerste vlagsignaal van de scherp vlaggende Groote Lindt-grensrechter zeer discutabel genoemd mocht worden. De ruststand van 0-0 gaf Hardinxveld logischerwijs geen voldoening, gezien de verhoudingen op het veld.

In de tweede helft werd deze wedstrijd evenwichtiger en kon Groote Lindt dan eindelijk ook gevaarlijk worden. Zo moest doelman Marc Koning zijn uitstekende vorm nog maar eens tentoonstellen door een kopbal van dichtbij prima te pareren en zag hij halverwege de tweede helft een vrije trap van Robin de Kok zomaar binnen zeilen (1-0). Lang kon Hardinxveld niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later zag Kevin van Pelt zijn afstandsschot van richting worden veranderd en tegen de touwen ploffen (1-1). Een minuut later werd de domper voor de thuisclub nog groter als Michael Slingerland vanaf elf meter rustig kon binnenschuiven (1-2).

In de absolute slotfase had Vincent van Lopik het dik verdiende punt voor Hardinxveld nog op zijn hoofd, maar zijn kopbal van dichtbij miste kracht en kon op de lijn worden gestopt door de doelman van de gasten. Na het eindsignaal keek De Vries terug op een prima optreden van zijn ploeg, waarin het zichzelf zwaar te kort deed door geen resultaat te behalen. ,,Het goede nieuws is dat ik een stijgende lijn in ons spel zie, dat hebben wij deze wedstrijd nog maar eens onderstreept. Wat het zo zuur maakt, is dat we hier nu met lege handen staan. Dat zijn de keiharde wetten van het voetbal en de enige die we dat kunnen verwijten is onszelf. Zeer goed gespeeld maar geen punten, het is niet anders", verzuchtte De Vries de zure nederlaag. De volgende wedstrijd is voor Hardinxveld op zaterdag 1 december in en tegen het kwakkelende Meerkerk, wat zichzelf maar net boven de degradatiestreep terugvindt. De wedstrijd begint dan om 14:30 uur op Sportpark 't Hoog in Meerkerk.

WIST U DAT

*Hardinxveld en Groote Lindt elkaar deze eeuw driemaal eerder troffen aan de Sluisweg. Hardinxveld won alle voorgaande edities van de ploeg uit Zwijndrecht, voor het laatst in het seizoen 2011/2012 toen het liefst 7-2 werd voor de thuisclub.

*Hardinxveld tot dusver prima presteert in uitwedstrijden dit seizoen. Sterker nog: buiten de Sluisweg werd nog niet verloren en heeft het na Arkel dan ook de minste verliespunten in 3C.

OPSTELLING

Hardinxveld: Marc Koning 7, Christian Verschoor 7, Robin de Boon 6,5, Patrick Zwakhals 6,5, Jos Laurs 6,5 (68' Lars van der Rest), Aron van Andel 6, Vincent van Lopik 6, Robin de Kok 6,5, Richard Zwakhals 6, Aron Eijkelboom 6,5 (73' Thomas Rozeboom Bos), Johan Woltman 6 (73' Adi Jogic)