Eerste PostNL-pakketautomaat in Hardinxveld-Giessendam

27 november 2018 om 12:10

H'VELD-G'DAM Sinds maandag 26 november kunnen inwoners van Hardinxveld-Giessendam gebruikmaken van de eerste pakketautomaat van PostNL in hun gemeente. De automaat staat op het terrein van de SPAR-expresswinkel langs de snelweg A15. Hiermee neemt PostNL een volgende stap in de proef om consumenten op een zelfgekozen moment pakketten te laten ontvangen en versturen.
De pakketautomaat in Hardinxveld-Giessendam is er 1 van 5 pakketautomaten en pakket- en briefautomaten die PostNL bij een SPAR-winkel plaatst. ,,Met deze 5 automaten zetten we een volgende, innovatieve stap in de proef met de automaat", vertelt Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL. ,,Het zijn de eerste pakket(- en brief)automaten pal naast tankstations. De automaat in Hardinxveld-Giessendam staat zelfs langs de snelweg. Wanneer je elke dag een van deze tankstations passeert, dan kun je je pakket ophalen onderweg op weg naar je werk of onderweg naar huis. En hoef je niet meer in de rij te staan bij een postkantoor of pakketpunt."
Marian Gerritsma, Groep Category Manager SPAR Nederland: ,,SPAR is de winkel voor dagelijks gemak voor al haar klanten. Door deze samenwerking met PostNL maken we het voor onze klanten nog eenvoudiger om pakketjes te versturen of te ontvangen. Op locaties die ook nog eens goed bereikbaar zijn."
PostNL startte de proef met de pakket- en briefautomaat eind 2016 in Almere. In 2017 volgden Limburg en Tilburg, in 2018 Breda en Amersfoort. De pakket- en briefautomaat bestaat uit een brievenbus met twee openingen en meerdere pakketkluizen. De pakketautomaat in Hardinxveld-Giessendam heeft alleen pakketkluizen, geen brievenbus. En is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen, op een door de consument zelfgekozen moment. Deze automaten op grondgebied van SPAR zijn een volgende stap.

Pakketautomaat voor Hardinxveld