HKC bleef op voorsprong, maar moest daar veel moeite voor doen tegen SKF
HKC bleef op voorsprong, maar moest daar veel moeite voor doen tegen SKF Archieffoto

HKC moet hard werken

11 december 2018 om 14:04

H'VELD-G'DAM Ook in de derde wedstrijd van het zaalseizoen bleef HKC zonder puntverlies, maar tegen SKF uit Veenendaal ging dat niet zonder slag of stoot. Weliswaar startte HKC sterk, bleef het heel de wedstrijd aan de leiding, maar kon toch niet de spanning uit de wedstrijd halen door een definitief gat te slaan. Het publiek was daarmee uiteindelijk de grote winnaar, want een volle sporthal Het Dok werd tot het eind geboeid.

Gedurende de gehele eerste helft bleef er een marge van 4 à 5 doelpunten om tenslotte met een 17-13 stand de rust in te gaan.

De eerste fase na rust was voor HKC en de ploeg van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen liep binnen 8 minuten uit naar 22-17. HKC werd aanvallend wat nonchalanter en ook verdedigend was men niet scherp genoeg. HKC had het moeilijker om tot scoren te komen en de gasten zagen mogelijkheden om de wedstrijd een wending te geven. In de slotfase werd het dan ook nog spannend toen SKF de achterstand terugbracht tot 25-23. Het was echter de sterk spelende captain John den Dunnen die de wedstrijd besliste, waarna de wedstrijd bij 27-24 werd afgefloten.