[p] Vervolg voorpagina

18 december 2018 om 16:58

Volgens de TAB zijn geluidsoverlast, luchtvervuiling en luchtzuivering ,,in het licht van de huidige inzichten in de klimatologie zwaar wegende factoren".
De gemeente wil in het Peulenpark meer ruimte bieden voor water, omdat vanwege de komst van het Facility Point water moet worden gecompenseerd. Heel het park wordt daarbij onder handen genomen. Zo wil de gemeente het park een Engels karakter geven en een deel van de bomen vervangen omdat een aantal in slechte staat verkeert.
Via een enquête zijn omwonenden gevraagd wat ze van de plannen vinden. De enquête is tijdens een bewonersavond door 51 mensen ingevuld. Uit die resultaten blijkt dat niet iedereen zich kan vinden in de renovatieplannen. Zo wil bijvoorbeeld 62 procent dat alle bomen behouden blijven. Ook is een derde het niet eens met het beoogde Engelse landschapsstijl.
De TAB stelt dat er weinig draagvlak is voor de plannen en wil van het college onder meer weten waarom niet alle voorgenomen aanpassingen zijn meegenomen in de vragenlijst. Ook hebben niet alle omwonenden de enquête gehad, schrijft de partij.
De gemeente komt naar verwachting in januari met een aangepast plan.

Kerst bij Passage

GIESSENBURG Donderdag 20 december viert Passage Giessenburg kerstavond. Janneke van Rees verzorgt een sfeervolle kerstavond door het vertellen van verhalen, afgewisseld met gedichten. De avond begint om 19.45 uur.

Kerst met Bertha en Bartha

H'VELD-G'DAM Zaterdag 22 december is er een jubileumoptreden van Bertha en Bartha in De Lange Wei. Het optreden begint om 14.30 uur in het restaurant De Boerse Pracht van locatie De Lange Wei. De toegang is gratis (exclusief koffie/thee).

Just for Fun

HOORNAAR Just for Fun treedt zaterdag 22 december op in het restaurant van De Zes Molens in Hoornaar. Het optreden begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De kosten bedragen € 3,00 inclusief koffie/thee met iets lekkers.

Kerstzangavond

NOORDELOOS Zaterdag 22 december wordt er een kerstzangavond georganiseerd in de Hervormde Kerk in Noordeloos. Deze avond zal het mannenensemble Ethan zingen. De zangavond begint om 19.30 uur, de kerkdeuren zullen om 19.00 uur open gaan. De toegang is gratis. Er wordt gecollecteerd voor stichting Adullam (gehandicaptenzorg).

Top 2000 in Ontmoetingskerk

NOORDELOOS Op 30 december is er in de Ontmoetingskerk, Veder van Hobokenstraat 15e in Noordeloos weer een zondagavondspecial. In deze viering zullen deze keer veel liederen klinken die ook in de Top 2000 staan. De muziek wordt verzorgd door de band 4Tune. Aanvang 18.30 uur.