Sliedrecht loopt uit op concurrenten

28 november 2018 om 10:57

SLIEDRECHT Koploper Sliedrecht heeft in het afgelopen weekeinde in de eerste klasse C goede zaken gedaan. Zelf won het overtuigend met 1-4 de uitwedstrijd bij S.V.L. in Langbroek, tegelijkertijd zag het de beide concurrenten Sportlust'46 (2-1 verlies bij Heerjansdam) en Montfoort (0-1 nederlaag tegen LRC) belangrijke punten verliezen, zodat de selectie van trainer Dennis v.d. Steen momenteel drie punten los staat van naaste belager Nieuw Lekkerland.

Een glunderende trainer-coach Dennis van der Steen stelde na afloop tevreden vast dat momenteel alles crescendo gaat op sportpark De Lockhorst. ,,Ik heb een hele goede eerste helft gezien tegen een prima tegenstander, die echter in de afwerking te kort kwam "

Sliedrecht ging voortvarend van start op het kunstgras van sportpark Oranjehof en leidde al na 15 minuten door prima goals van Roy van't Hoog en Danny van Laarhoven. De tegentreffer van SVL, vlak na rust, werd meteen beantwoord met de 1-3 van Hakan Tokul, die vlak voort tijd zijn tweede treffer liet aantekenen. (1-4).

Zaterdag 1 december staat de interessante streekderby tegen het Dordtse Oranje Wit op het programma. Oranje Wit gold, mede gezien de status van de club, als belangrijke kanshebber voor de prijzen in 1C, maar stelde aanvankelijk teleur door een aantal verliespartijen. De laatste weken heeft trainer Pippi Pruymboom de zaken beter op de rit, mede dankzij het afnemende aantal blessures. Afgelopen zaterdag werd in Dordrecht met 1-0 gewonnen van streekrivaal V.V.G.Z. hetgeen de derde zege op rij betekende voor de oranjehemden.

Komende zaterdag (aanvang 14.30 uur) staat tevens een interessant weerzien gepland met de oud Sliedrecht spelers Mike Langerak en Manucho Adelino, die dit seizoen hun geluk zoeken aan de Dordtse Schenkeldijk. Voor Sliedrecht is het zaak om de goede flow van dit seizoen tot dusver vast te houden en de favorietenrol waar te maken.