Burgemeester Heijkoop opende Autobedrijf Buijk op 4 januari.
Burgemeester Heijkoop opende Autobedrijf Buijk op 4 januari. L.S. Huizer

'Auto's zullen er altijd blijven'

Autobedrijf Buyk opent deuren

H'VELD-G'DAM Waar oude en vertrouwde bedrijven stoppen, timmert de nieuwe generatie aan de weg om met een frisse blik het vertrouwen van autobezitters te verdienen. Robert Buyk startte half juni met zijn autobedrijf en liet het op 4 januari openen door burgemeester Heijkoop. Aansluitend hield hij een nieuwjaarsborrel voor klanten, geïnteresseerden en bedrijven.

Fris, netjes en voorzien van de modernste apparatuur. Dat valt op bij het betreden van het pand aan Rijshaak 15. De bedrijfsactiviteiten draaien al een half jaar, maar Robert Buyk lanceerde zijn werkzaamheden op 4 januari officieel. ,,Ik heb de tijd genomen om het pand volledig bedrijfsklaar te maken en het bedrijf op te starten.", vertelt Robert Buyk. ,,Zelf heb ik veertien jaar ervaring in de autobranche, dus ik weet wat er nodig is om een volledige werkplaats in te richten met moderne apparatuur.

Pieter Klijn, de chef werkplaats van het net gesloten Renault Indumij Hardinxveld, is mee gestart als monteur en technisch specialist. Daarnaast hebben we Frank van Meeteren, een enthousiaste autotechnicus in opleiding die de fijne kneepjes van het vak bij ons leert. Als erkend leerbedrijf kunnen we hem dat goed bieden. Met z'n drietjes vormen we een jong en dynamisch team dat hard werkt en veel plezier heeft op de werkvloer." Het bedrijf draait nu zes maanden, maar dat ging niet vanzelf. ,,Het heeft veel tijd en inspanning gekost om alles rond te krijgen. Vergunningen, regel- en wetgeving waren een flinke uitdaging. Alle apparatuur moesten geplaatst worden en er werden overeenkomsten gesloten met verschillende toeleveranciers. Daarnaast sloten we ons aan bij het RDW en zijn wij nu een BOVAG erkend bedrijf."

Met de huidige werkplaats en apparatuur kan men bij autobedrijf Buyk met alle merken auto's terecht ,,Onze hefbruggen zijn gemaakt om campers en bedrijfswagens tot maximaal 4.5 ton te dragen, dus we kunnen veel bedrijven en particulieren van dienst zijn. Men kan bij ons terecht voor APK, service, onderhoud, reparatie en schadeherstel. Daarnaast kopen en verkopen we tweedehands en nieuwe auto's en kunnen naar wens van de klant een specifieke auto opzoeken. We bieden de mogelijkheid voor opslag van zomer- en winterbanden, die we dan meteen voor de klant kunnen wisselen. Bij autopech of schade in de omgeving kunnen we een auto ophalen en de klant van een leen- of huurauto voorzien, tot zijn eigen auto weer is gemaakt. We ontzorgen in alle autozaken en als we daarvoor een avond moeten doorwerken, doen we dat met plezier."

Autobedrijf Buyk kan tegen scherpe tarieven werken. ,,Omdat we vrij klein zijn, kunnen we tegen marktconform prijzen werken. We houden de wachttijden laag en kunnen snel en vakkundig schakelen. Persoonlijke service en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst. Auto's zullen er altijd blijven. Welke soort of maat dan ook; ons leuke team blijft op de hoogte van de branche en gaat met de tijd mee. Samen bouwen we aan iets moois en ik heb er het volste vertrouwen dat dit gaat lukken." Info: 0184-633616 of
www.autobedrijfbuyk.nl.