Da Capo start nieuw opstaporkest

GIESSENBURG Er is goed nieuws voor muzikale jongelui. De Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo start net als vorig jaar een nieuw Opstaporkest. Het betreft een beginnersorkest voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, die een muziekinstrument bespelen en het leuk vinden om samen met anderen te spelen. Bijna alle instrumenten mogen in dit nieuwe orkest meedoen.

Het Opstaporkest is voor muzikanten die nog maar net begonnen zijn en is voor leerlingen in opleiding de opstap naar het Leerlingenorkest. Leerlingen leren samenspelen met andere muzikanten, maar ook met verschillende instrumenten. Wat wordt geleerd tijdens de muzieklessen, kan bij het Opstaporkest ‘in praktijk’ worden gebracht. Da Capo hoopt hiermee de ontwikkeling van de jeugdleden te stimuleren en dat ze muziek maken nog leuker gaan vinden!

Het Opstaporkest staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Marjolijn van der Lee. De eerste 12 aanmeldingen zijn al een feit, 10 blazers en 2 slagwerkers.

De repetities worden vanaf 10 januari elke donderdagavond van 18.30 tot 19.00 uur gehouden in het verenigingsgebouw van Da Capo. Informatie www.dacapo.giessenburg.nl