Fijnekam volgt Nederveen op

Nieuwe fractievoorzitter voor TAB

H'VELD-G'DAM In de gemeenteraadsfractie van de Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) vindt een wisseling plaats. Raadslid Dick Fijnekam wordt, per direct, de opvolger van huidig fractievoorzitter Kor Nederveen. Voormalig burgerraadslid Paul Hoogstraten treedt definitief toe tot de fractie. Daarmee is de grootste politieke partij van Hardinxveld weer op volle sterkte.

Dick Fijnekam is geen onbekende in de lokale politiek. Sinds maart 2018 zit hij in de gemeenteraad, daarvoor was hij bestuursvoorzitter van de partij. Hij heeft ruime ervaring met besturen en het politieke werk. ,,Ik was betrokken bij de oprichting van de vereniging en heb achter de schermen mijn steentje bijgedragen in de steunfractie", zegt Fijnekam. De geboren Boven-Hardinxvelder is vijftig jaar jong en woont met zijn vrouw en twee kinderen in de Westwijk. Hij is in het dagelijks leven werkzaam als facilitair manager bij de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

De nieuwe fractievoorzitter neemt het stokje over van Kor Nederveen. Die doet een stap terug, omdat hij zijn aandacht meer aan zijn thuisfront wil besteden. ,,Het raadswerk neemt veel tijd in beslag. Mijn aandacht moet nu uitgaan naar mijn privéleven en werk", aldus Nederveen. De fractie is Nederveen enorm dankbaar voor het vele werk dat hij de afgelopen jaren heeft verricht. De bevlogen T@B-voorman blijft de partij adviseren in de steunfractie. Dick Fijnekam vormt nu samen met Henk van Tilborg, Robert Philippo, Benhard van Houwelingen en nieuweling Paul Hoogstraten de vijftallige T@B-fractie.

Paul Hoogstraten woont in Boven-Hardinxveld en is sinds juli 2018 burgerraadslid voor de T@B. Sinds kort was hij plaatsvervanger voor de zetel van Kor Nederveen. Hoogstraten is zevenenveertig jaar, heeft ruime ervaring als accountmanager binnen energiebedrijven en is adviseur op het gebied van duurzame energieoplossingen.

,,We zijn de grootste partij van het dorp. Het is belangrijk dat we goed georganiseerd zijn. Onze fractie kent nu een mix van nieuw en ervaring. We hebben een mooie vereniging, die zich inzet voor onze inwoners. Ons team in de gemeenteraad stroopt de mouwen op en gaat ertegenaan", aldus Dick Fijnekam.