'Nashville-dominee' spreekt in Gorinchem

GORINCHEM Een van de initiatiefnemers van de veelbesproken Nashville-verklaring, dominee Maarten Klaassen, spreekt zondag 13 januari in de Grote Kerk in Gorinchem. De dienst begint om 9.30 uur.

Er is momenteel veel discussie over de Nederlandse vertaling van de verklaring die ooit in Nashville in Amerika is opgesteld. In de verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen. Ook wordt de suggestie gewekt dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen genezen. Het pamflet is overgewaaid uit de Verenigde Staten en ondertekend door honderden protestantse predikanten en voorgangers, onder wie diverse Nederlanders. SGP-voorman Kees van der Staaij wordt fel bekritiseerd vanwege het ondertekenen van de tekst. Ondanks de kritiek, blijft hij wel achter zijn verklaring staan.

,,De veelbesproken Nashville-verklaring is in eerste instantie niet bedoeld als antihomo. Wij vinden dat we onze homoseksuele medemens moeten begrijpen en naast ze moeten staan", zei Klaassen, maandag tegen de NOS. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de Nashville-verklaring beoordelen op eventuele strafbaarheid. Op basis daarvan wordt bekeken of er mogelijk een strafrechtelijk onderzoek komt.