'Vooral een gezond 2019'

H'VELD-G'DAM Burgemeester Dirk Heijkoop heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie de nadruk vooral gelegd op een gezond 2019. Dat deed hij in de sporthal van gymnastiekvereniging OKK. Zijn speech werd aangevuld met acrobatische hoogstandjes die de zogenoemde freerunners van OKK lieten zien. Zowel live als op video. Want de straatturners gingen op groot scherm in vogelvlucht langs plekken die afgelopen jaar in Hardinxveld een rol hebben gespeeld.

door Ward den Besten


,,Gezondheid is een van de belangrijkste voorwaarden voor een prettig en gelukkig leven. We zijn hier in een omgeving waar vitaliteit en gezondheid hoog in het vaandel staan", zegt Heijkoop. ,,Ik noem u bijvoorbeeld een vitale dorpsgemeenschap, een gezonde democratie, vitale bedrijven, een gezonde jeugd. En ook een gezonde trots hoort daarbij."

Trots mag Hardinxveld volgens Heijkoop zijn op OKK, die dit jaar honderd jaar bestaat. ,,De vitaliteit van deze 100-jarige zal velen van ons jaloers maken", aldus de burgemeester. Hij benadrukt hoe de vereniging met haar tijd is meegegaan en nieuwe sporten heeft omarmd. De freerunners die straatmeubilair gebruiken als turntoestellen zijn daarvan een lichtend voorbeeld.

In de video die in de zaal werd vertoond gingen de freerun-jongens langs bij de Wieling waar deze zomer een grote waterglijbaan stond ter viering van het veertigjarig jubileum van de Speel-In. Ook kwamen ze bij De Lange Wei waar mensen dit jaar weer konden stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

p 7