[p] Vervolg voorpagina

In de haven van Boven-Hardinxveld toonden ze nog een aantal salto's. Daar werden in 2017 activiteiten gehouden voor het eerste Hagi-festival. In september volgt editie twee.
De burgemeester stond nog even kort stil bij de brand die op oudejaarsdag woedde aan de Schrank. ,,Helaas is het bijna traditie geworden dat het jaar afgesloten wordt met een grote brand. Gelukkig zonder persoonlijke slachtoffers. Maar wel ondernemers die gedupeerd zijn. We wensen hen sterkte en succes met het herstel."
Op bestuurlijk vlak wachten dit jaar grote opgaven, stelt Heijkoop. Hij noemt de heroriëntering binnen de Drechtsteden, het sociaal domein, duurzaamheid, wonen en bereikbaarheid. ,,Maar het belangrijkste is dat we als inwoners van het mooie Hardinxveld-Giessendam met elkaar samenleven en er voor elkaar zijn. Een gemeente, een gemeenschap die kan genieten van de mooie dingen - u heeft dit kunnen zien - maar ook klaarstaat voor mensen voor wie een gemakkelijk leven niet vanzelfsprekend is."
,,Ik wens u allen een fantastisch 2019 met veel zegen, succes en ... vooral gezondheid", eindigde de burgemeester zijn toespraak.

De video die getoond werd staat ook op www.hetkompashardinxveld-giessendam.nl.