Nieuwjaarsnacht met veel inzetten in de regio

H'VELD-G'DAM Met applaus voor de ingezette hulpverleners in de regio en op de nieuwe meldkamer kijkt Zuid-Holland Zuid terug op een nieuwjaarsnacht met vele inzetten.

In Zuid-Holland Zuid werd 2018 afgesloten met 2 grote branden waarvoor groots opgeschaald werd: een brand in een bedrijfsverzamelgebouw in Hardinxveld-Giessendam en een woningbrand in Zwijndrecht. De inzetten bij aanvang van 2019 betroffen voornamelijk (container)branden. Helaas zijn er enkele vuurwerkslachtoffers gevallen en is er geweld tegen hulpverleners geconstateerd.

De gemeenten Dordrecht, Gorinchem en Zwijndrecht kregen de meeste meldingen te verwerken. In totaal werd de brandweer bijna 200 keer gealarmeerd voor brand waarvan het merendeel containerbranden en buitenbranden, afval, bomen en een heg betrof.

De eerste jaarwisseling voor de nieuw samengevoegde meldkamer is goed verlopen. Alle meldingen voor de hulpdiensten: politie, brandweer en ambulance, in de regio Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid werden vanuit Rotterdam verwerkt.


Voor Zuid-Holland Zuid waren er meer inzetten dan de voorgaande jaarwisseling. Het merendeel van de gemelde branden betrof containerbranden en buitenbranden van bijvoorbeeld afval en enkele vreugdevuren.