Afbeelding
Ruben van der Sterren

Zeer grote brand in loods Hardinxveld

H'VELD-G'DAM In een bedrijfsloods aan de Schrank, op het industrieterrein in Hardinxveld-Giessendam, is op Oudjaarsavond omstreeks 19.45 uur brand ontstaan. Bij aankomst van de eerste brandweerwagen kwam er forse rookontwikkeling uit een loods, die zou toebehoren aan een transportbedrijf. Inmiddels gaat het om een uitslaande brand. Er is sprake van een GRIP 1 situatie.

Om toegang tot het pand te krijgen moest de brandweer met een zaag een gat in een deur van het pand maken. Al snel werd opgeschaald naar 'grote brand' en vervolgens ook 'zeer grote brand'. De brandweer in Hardinxveld kreeg assistentie van de posten Papendrecht, Sliedrecht en Gorinchem. Over de oorzaak van de brand is nog niks duidelijk.

Veel rook bij containerbrand

H'VELD-G'DAM In een container bij het afvalbrengstation aan de Schrank in Hardinxveld-Giessendam is woensdagmiddag 2 januari 2019 brand uitgebroken. Even voor 14.00 uur werd de brandweer opgeroepen. Het vuur ontstond in een grofvuilcontainer en ging gepaard met flinke rookontwikkeling.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft het vuur geblust. De vermoedelijke oorzaak van de brand is een niet goed uitgemaakte vuurton.

Free & Fit wandelt voor KiKa

H'VELD-G'DAM Ook dit jaar gaat Lifestylecentrum Free & Fit weer van start met de jaarlijks terugkerende actie Wandelen voor KiKa. Zet jouw kostbare gezondheid en energie in en sponsor met een wandel en beweegkaart van 50 Euro direct hiermee dit goede doel. Op de wandel en beweegkaart lopen de deelnemers iedere maandagavond 12 keer met de gezellige wandelgroep mee. Wie een keer niet kan houdt de wandelbeurt gewoon tegoed.

De wandelgroep start op maandagavond 14 januari om 19.30 uur vanaf locatie 'De Spijcker', Damstraat 2 in Hardinxveld - Giessendam. Aanmelden op 06-50888039.

Workshop kantklossen in De Zes Molens

HOORNAAR Dinsdag 15 januari is er een workshop kantklossen in het restaurant van locatie De Zes Molens in Hoornaar. De workshop begint om 10.00 uur. Samen met Willy van Doorn maken de deelnemers een boekenlegger. De belangstellenden kunnen kiezen tussen een boekenlegger voor beginners of gevorderden.

Inschrijven kan bij de medewerkers van het restaurant tot uiterlijk 10 januari. De kosten voor externen bedragen € 10,00 (incl. koffie/thee met iets lekkers).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding